Prethodni članak
Sljedeći članak

'Škole su spremne da praktički preko noći pređu s jednog modela rada na drugi'

Naravno da je model A primjeren djeci, međutim kad se dogodi ovakva situacija, škole, učiteljice, učitelji i ravnatelji moraju biti vrlo brzo spremni prijeći model C, odnosno online nastavu, rekla je Petek


Zamjenica župana i zamjenica načelnika stožera civilne zaštite KZŽ Jasna Petek rekla je kako trenutna situacija pokazuje koliko je važno biti odgovoran i poštovati sve mjera na poslu, a tako i u privatnom životu. - Zaštitna maska, socijalna distanca, higijena ruku i dezinfekcija, na to treba stalno misliti. Ja ponovno apeliram da svi, prije svega mislim na one koje rade u odgojno obrazovnom sustavu, da se drže mjera i privatnom životu. Ono što je jednako tako važno i što je pokazala ova situacija, a to je koliko brzo se moramo prilagođavati novim okolnostima. S obzirom na to da su škole ovo proljeće radile online, zapravo su spremne i trebale su se pripremiti da u svakoj situaciji , praktički preko noći pređu s jednog modela rada na drugi. Naravno da je model A primjeren djeci i da djeca trebaju biti u školi, međutim kad se dogodi ovakva situacija, škole, učiteljice i učitelji, ravnatelji moraju biti vrlo brzo spremni prijeći model C, odnosno online nastavu. Osnovna škola Đurmanec je lijep primjer toga kako se to zapravo može i kako to trebamo raditi. Nije jednostavno, znam da je teško učiteljicama i učiteljima, prvenstveno sve to organizirati i prelaziti s jednog modela na drugi. Znam da nije jednostavno ni djeci, a jednako tako i njihovim roditeljima. Svi skupa moramo u ovakvim situacijama , a očito da će to biti još tako jedno vrijeme, biti prije svega odgovorni i strpljivi. Ako pokažemo malo strpljenja i ako ćemo biti odgovorni jedni za druge, sve skupa može funkcionirati. Nadam se da će ovakvih situacija biti što manje, ali poruka je, ako ih i bude, mi smo u školama spremni – poručila je Petek.

Uslijedilo je pitanje kada će se vratiti na posao zaposlenici Osnovne škole Đurmanec koji su sada u samoizolaciji. – U suradnji s epidemiolozima, ova situacija vrijedi 2 tjedna, ali sve ovisi kakva će situacija biti. U svakom slučaju, ništa ne znamo točno, ali naše sadašnje pretpostavke su da za dva tjedna – kazala je zamjenica Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook