Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA BEDEKOVČINA: Zbog korone prihodi manji za 1,2 milijuna kuna

Na sjednici je usvojen i prijedlog vijećnika Jurice Krleže da se zbog izvanrednih okolnosti nastalih uslijed epidemije virusa COVID-19, a u cilju saniranja posljedica epidemije i što lakšeg premošćivanja situacije nastale zbog smanjenja prihoda, obustavi isplata naknade za rad članovima Općinskog vijeća do kraja 2020. godine


Jedna od točaka dnevnog reda posljednje sjednice Općinskog vijeća Bedekovčine bio je prijedlog Polugodišnjeg izvještaja izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. U tom su razdoblju ukupni prihodi i primici ostvareni u  iznosu od 8.120.586,28 kn što je 23,03 posto godišnjeg plana za  2020. godinu, a ostvarenje prihoda i primitaka manje je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine u iznosu od 1.205.209,76 kn, najviše radi posljedica pandemije virusom Covid 19. Kad je riječ o rashodima i izdacima, realizirani su u iznosu od 6.372.467,08 kn što je 18,20 posto godišnjeg plana, a izvršenje rashoda i izdataka također je manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine u iznosu od 1.692.851,80 kn. Između ostalog, vijećnici Općine Bedekovčina usvojili su izvješća o radu Vatrogasne zajednice te o radu Dječjeg vrtića Bedekovčina, kao i izvješće o izvršenju programa od siječnja do lipnja ove godine, kao i Odluku o ustrojstvu i djelokrugu Jedinstvenog upravnog odjela Općine.

Subvencioniranje kamatnih stopa

Vijećnici su, između ostalog, donijeli i odluku o uključivanju Općine Bedekovčina u provedbu programa „HBOR – subvencija kredita”. Naime, Krapinsko – zagorska županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima koji ulažu na području KZŽ u visini jednog postotnog boda, i to za dva kreditna programa HBOR-a: „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Investicije privatnog sektora“ te je uputila poziv gradovima i općinama na uključivanje u provedbu predmetnog tog programa. Kako je naglašeno u obrazloženju, poticanje poduzetništva i privlačenje investitora od iznimne je važnosti za cjelokupni razvoj i napredak Općine Bedekovčina, stoga će se Općina uključiti  u provedbu programa subvencioniranjem kamatnih stopa u visini jednog postotnog poena poslovnim subjektima koji planiraju ulagati na području Općine Bedekovčina.

Naknade za potrebe socijalne srkbi

Na sjednici je usvojen i prijedlog vijećnika Jurice Krleže da se zbog izvanrednih okolnosti nastalih uslijed epidemije virusa COVID-19, a u cilju saniranja posljedica epidemije i što lakšeg premošćivanja situacije nastale zbog smanjenja prihoda, obustavi isplate naknade za rad članovima Općinskog vijeća. Obustava isplata naknada biti će do kraja 2020. godine, a ta sredstva će se prenamijeniti za financiranje potreba socijalne skrbi. Također, na sjednici su usvojene izmjene i dopune Poslovnika Općinskog vijeća Općine Bedekovčina, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o kioscima i pokretnim napravama, Odluka o odabiru ponuditelja i dodjeli koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Bedekovčina, Odluka o dopunama Odluke o mjerilima za osiguranje sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja na području Općine Bedekovčina, Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara na području Općine Bedekovčina za 2020. godinu, Odluka o osnivanju javne ustanove Zagorska javna vatrogasna postrojba te je vijećnicima dano na znanje Izvješće o otplati kredita Zagorskog vodovoda d.o.o.. Također, Općinsko vijeće usvojilo je Strategiju upravljanja imovinom Općine Bedekovčina za razdoblje 2020. – 2026. godine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook