Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEDNICA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA: 'Skate park u Zaboku otvara se početkom kolovoza'

Djecu iz Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok zanimale su novosti vezane projekte za djecu i mlade u Zaboku


Danas je održana sjednica Dječjeg gradskoj vijeća grada Zaboka, na kojoj je dvanestero djece iz Vijeća, kao i iz Dječjeg foruma Društva naša Djeca pitalo gradonačelnika Ivana Hanžeka o svim aktualnostima vezanim za djecu i mlade u Zaboku te planirane projekte.

Najviše su ih zanimale novosti vezane za skate park u Zaboku. Gradonačelnik Hanžek je rekao da će uskoro, u roku od 10 dana, krenuti početak radova njegove izgradnje. - Prostirat će se na 300 kvadratnih metara i bit će smješten kod travnatog nogometnog igrališta Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. Vrijednost projekta je 512 tisuća kuna, dok je rok izvođača radova za završetak 45 dana. Očekujem da bi oko 1. kolovoza bilo otvaranje parka - rekao je Hanžek i dodao kako skate park radi priznata tvrtka iz Hrvatske koja je specijalizirana baš za skate parkove. Djecu je zanimalo hoće li biti wc-a i nekog prostora za prvu pomoć kod skate parka na što je Hanžek odgovorio da će se s vremenom i riješiti sanitarni čvor, no da je sad primarno završetak obnove Parka Milana Prpića gdje je u planu, između ostalog i fontana te sanitarni čvor. Gradonačelnik je rekao kako će kontaktirati školu da se riješi problem oko sanitarnog čvora kod skate parka. Gradonačelnik je predložio djeci da daju ime parku.

Djeca su predstavila svoj projekt pod nazivom #štokrlin za sve. Naime, Društvo naša djeca dobilo je financijska sredstva za taj projekt kojemu se djeca iz Dječjeg gradskog vijeća i foruma jako vesele. - Na glavnom zabočkom trgu, kod panoa Društva naša djeca planiramo staviti veliki štokrlin na kojem bi se sjedilo i moglo bi se slikati. Tamo će biti dva sandučića te će u jedan ljudi moći stavljati poruke, a iz drugog uzimati i pročitati poruke koji su drugi ostavili. Promovirat ćemo projekt na Instagramu i Facebooku s hashtagom #štokrlinzasve - predstavio je Luka Tisanić ideju koja se gradonačelniku jako svidjela. Kako je rečeno na sjednici, plan je u projekt uključiti nekog produkt dizajnera kako bi se što bolje realizirao projekt.

Jednu je vijećnicu zanimalo što je s besplatnim Wi-Fi-jem u Zaboku na što je gradonačelnik rekao kako se bude poboljšao signal postojećeg Wi-Fi-ja u gradu i rekao djeci da je nedavno Gradu Zaboku odobren projekt kojim će dobiti vaučer za postavljanje novih stanica  te će internet biti dostupan ne samo u centru Zaboka, već u okolici poput Dubrave Zabočke, Gubaševa itd. Također je bilo riječi i o nadstrešnici iznad kućice u Tisanić Jarku te je gradonačelnik rekao kako će se uskoro realizirati i taj projekt, vjerojatno nakon izbora za mjesne odbore.

Jednu vijećnicu zanimalo je hoće li kod parka kod knjižnice biti postavljen vrtuljak, na što je gradonačelnik rekao da zbog sigurnosti djece to nije moguće već da će, ako će željeti na vrtuljak, morati ići u Park Milana Prpića. Gradonačelnik je najavio i obnovu svih igrališta na području grada.

Bilo je riječi i o prostoru ispred vodospreme jer bi djeca željela da se to uredi. - Amfitetar ćemo obući u drvo tako da se tamo može sjesti i povećat ćemo broj kanta za smeće - rekao je gradonačelnik.

Plan je, kako je rekao gradonačelnik i izgradnja stepenica koja će povezivati kino u Zaboku i vodospremu, no problem je kako je rekao gradonačelnik kako će se do gore dopremiti elementi za izgradnju i dodao kako će se to u budućnosti realizirati, te da je sad gradski prioritet izgradnja biciklističkih staza do Oroslavja i Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook