Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEĆANJE NA HEROJA: Delegacija Općine Gornja Stubica i branitelji odali počast Rudolfu Perešinu

Gornjostubički heroj jučer bi proslavio 63. rođendan


Dana 25. ožujka 1958. godine u selu Jakšinec rođen je heroj i junak Domovinskog rata Rudolf Perešin, koji je po izbijanju Domovinskog rata iz JNA prebjegao na hrvatsku stranu.

Svojim MiG-om je sletio u Austriju, čime je privukao pozornost čitavog svijeta. Fotografiju pokraj borbenog zrakoplova, uz riječi: “Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate!” objavila je većina svjetskih medija, što je našem narodu  donijelo dodatnu moralnu snagu u kritičnim trenucima Domovinskog rata tijekom borbe protiv
nadmoćnog neprijatelja.

I u ovim teškim trenucima za čitavu Hrvatsku, a posebno za njegovu Gornju Stubicu ne zaboravljamo našeg heroja. Tako su na njegov rođendan načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, upravitelj Župe svetog Jurja Gornja Stubica vlč. Nikola Jurković, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, općinska vijećnica Kristina Rafaj, te predstavnici gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata "Sveti Juraj" na čelu s predsjednikom Nenadom Barimcem i tajnikom Stjepanom Leškovićem odali počast Rudolfu Perešinu kod njegove biste u Spomen parku u Gornjoj Stubici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook