Prethodni članak
Sljedeći članak

Sindikat učitelja za sutra najavio prosvjed

Željko Stipić, čelnik sindikata Preporod, gostovao je na N1 televiziji, gdje je govorio o sutrašnjem prosvjedu sindikata


Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod sutra s početkom u 11 sati organizira ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja prosvjed pod nazivom "Korona škola". Kako su najavili, na prosvjedu će govoriti: Željka Kollert, učiteljica razredne nastave u OŠ u Đulovcu, Gordana Kovač Bluha, nastavnica razredne nastave u OŠ Rapska u Zagrebu, Tanja Biloglav, defektologinja u Centru za autizam u Zagrebu i Smilja Petrina, spremačica u OŠ Vukomere, prenosi Index.hr

Željko Stipić, čelnik sindikata Preporod, gostovao je na N1 televiziji, gdje je govorio o sutrašnjem prosvjedu sindikata. Rekao je da je stanje u školstvu poprilično teško. "S jučerašnjim danom oko 700 učitelja i nastavnika je u izolaciji, a malo manje od 600 ih je zaraženo. Sve se to reflektira na one koji još rade - od onih koji su u školama traži se da rade još više", kaže Stipić.

Online nastavu uvode Međimurska, Varaždinska i Osječko-baranjska županija, a prelazak je danas najavila i Primorsko-goranska županija. Stipić napominje kako su "stvari očito izmakle kontroli. Nacionalni stožer očito je povjerenje izgubio. U takvoj situaciji županije pokušavaju spasiti ono što se spasiti da".

Navodi kako je njihov sutrašnji prosvjed u znaku broja četiri - četiri ključna problema, četiri govornice - a želja im je, kako kaže, otvoriti dijalog s prosvjetnim vlastima koje se već dugo oglušuju na njihove zahtjeve.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook