Prethodni članak
Sljedeći članak

Sin istjerao majku i ujaka iz kuće jer mu nisu skuhali večeru. Prenoćili u šupi

Je… ti mater, ti si kurva, drolja i đubre, je… ti mrtvu mater i oca, serem im se na grob’, grubo je psovao majku


Nedeljko (35) proglašen je krivim i osuđen jer je majku i ujaka istjerao iz obiteljske kuće te su noć proveli u šupi. Razlog je bizaran. Prema presudi, sve se dogodilo lani u studenome oko 21 sat na području Slatine. Nedeljko je navečer došao kući i naljutio se jer mu majka nije ništa pripremila za večeru.

“Upitao je majku što ima za večeru, na što mu je ista odgovorila da nema ništa i da mu nije dužna kuhati jer nikad ništa nije pomagao financijski za život. Nakon toga je majku verbalno napao riječima: ‘Je… ti mater, ti si kurva, drolja i đubre, je… ti mrtvu mater i oca, serem im se na grob’.

Potom je verbalno napao i ujaka: ‘Ti si jedan prljavko i smrdljivko, idite oboje, marš van iz kuće‘. Oni su nakon toga izašli i noć proveli u šupi, čime im je onemogućio korištenje osobne imovine. Navedene riječi prouzročile su povredu dostojanstva i uznemirenost kod majke i ujaka”, navodi se u presudi prekršajnog suca u Virovitici.

Nedjeljko je drugi dan ujutro uhićen te je dan proveo u pritvoru. Zbog nasilja u obitelji osuđen je na 800 kuna kazne, ali mora platiti samo 500 kuna jer mu se jedan dan zatvora računa kao 300 kuna. Osim toga, dužan je platiti 200 kuna troškova postupka.

“Sud ga je oglasio krivim za opisano djelo prekršaja te mu je ublažio novčanu kaznu znatno ispod zakonom propisanog minimuma jer smatra da će se i ovako ublaženom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja. Zapriječena je novčana kazna od najmanje 2000 ili kazna zatvora do 90 dana”, objasnio je sudac

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook