Prethodni članak
Sljedeći članak

Šestica raspoloženog Gaja u režiji sjajnog Brune Rihtara

12. kolo III. HNL-središte Zagreb, GAJ MAČE - HAŠK 6:1 (3:0)


Gaj je naplatio sve svoje pehove u III. HNL-središte i u 12. kolu stigao do rekordne pobjede od 6:1, protiv HAšK-a Ilije Lončarevića. Domaćin nije imao slabog mjesta u momčadi. Svaki igrač u momčadi Zorana Vukelića dao je veliki obol, ali izdanje kakvo je prezentirao lijevokrilni napadač Bruno Rihtar, dugo nismo vidjetli. Sjajni Rihtar je sudjelovao kod svih šest golova Gaja. Kao da si je bivši igrač Lokomotive, Lučkog i Kustošije utakmicu podijeilo na dva dijela. U prvom je asistirao, a u drugom postigao hat-trick. Dugo, dugo će se pamtiti ovo njegovo izdanje za svaku pohvalu. Dojmljivo izdanje imao je i Davor Iskrić, koji je uz dva pogotka i jednom uspješno asistirao Rihtaru.

Gaj je od početka utakmice preuzeo igru, a u vodstvo je stigao u 23. minuti. Rihtar probija lijevu stranu i odlično pronalazi Haramusteka, ovaj produžuje do Iskrića, kojeg ruši gostujući kapetan Kos. Sudac Petrunić je vrlo blizu i opravdadno pokazuje na kazneni udarac. Loptu uzima Iskrić, gostujući vratar Križanović skreće njegov udarac u vratnicu, no Iskrić ide na odbijanac i s dva metra gura loptu u nebranjenu mrežu za 1:0. U 40. minuti Rihtar ponovno probija lijevo, pronalazi Haramusteka koji puca, lopta se od bloka odbija do Brlečića koji iz blizine sigurno pogađa za 2:0. Samo tri minute kasnije Rihtar odlično pronalazi Benčića kojeg u kaznenom prostoru ruši Lovrić, pa vrlo dobrom sucu Petruniću ne preostaje ništo drugo nego po drugi puta pokazati na kazneni udarac. Iskrić ponovno uzima loptu, ali ovaj puta je siguran od prve i zabija za 3:0. U posljednjoj minuti prvog dijela odlični Iskrić je opalio s 20 metara, ali Križanović boksa njegov jaki udarac. Nakon prvog dijela razigrani Gaj uspio je riješiti sve dvojbe oko pobjede.

Hat-trick Rihtara u nastavku

Gosti prvi puta pucaju prema golu u 50. minuti, ali udarac Krajačića ne predstavlja problem za Ranogajca. Dvije minute Haramustek petom pronalazi Rihtara, ali Križanović brani njegov udarac. No u 59. minuti gostujućem vrataru nema spasa. Nakon udarca Brlečića lopta se odbija do Rihtara koji ju snažnim udarcem sprema u mreu za 4:0. Nisu prošle ni dvije minute, a Strabić je odlično otvorio Iskrića na desnom krilu, ovaj je još bolje ubacio u sredinu, a Rihtar sigurno ubacio loptu u mrežu za 5:0. Potez utakmice vidjeli smo u 67. minuti, Rihtar je opalio s dvadesetak metara s lijeve strane i pogodio suprotne rašlje nemoćnog Kiržanovića za 6:0. Eurogol. Gosti ipak postižu počasni pogodak iz kaznenog udarca preko Velića u 80. minuti, nakon što je Bobinec srušio Ristovskog u svom kaznenom prostoru. Do kraja utakmice još je dva puta prijetio Sliško i jendom Ristovski, ali rezultat se nije mijenjao.
Unatoč kišnom vremenu u Maču se okupilo oko 300 gledatelja, koji su svoje ljubimce nakon odlične partije po teškom, vodom natopljenom travnjaku nagradili gromoglasnim aplauzom. Ovom pobjedom Gaj se vratio na sedmu poziciju, a u idućem kolu u Gajnicama ga čekaju Ponikve.

Bruno Rihtar, igrača Gaja: "Postizao sam hat-trickove kao igrač u omladinskom pogonu, ali ovo je moj prvi seniorski hat-trick. Nisam se htio nametati u prve dvije utakmice, snimao sam malu situaciju,a u ovoj utakmici sam se potpuno opustio i sve je došlo na svoje. Unatoč teškim uvjetima odlično smo trenirali cijeli tjedan, a treneri su nas odlično pripremili. Sve nam se posložilo, čvrsto smo ušli u utakmicu koju smo kontrolirali cijelo vrijeme i zasluženo pobijedili. Imamo odličnu momčad, međusobno se podržavamo, atmosfera je sjajna, a sada idemo pobijediti Ponikve. Ova momčad može biti u samom vrhu".

Zoran Vukelić: "Moram biti prezadovoljan našim izdanjem po ovom teškom travnjaku. Tu smo bili u odrđenoj prednosti jer HAŠK treninra na umjetnoj travi, a mi smo ovaj tjedan trenirali u M. Bistrici po sličnim uvjetima. Dobro smo otvorili, na vrijeme postigli pogotke i cijelo vrijeme držali utakmicu pod kontrolom. Čestitke mojim igračima, ispoštivali su sve što smo se dogovorili i zaslužili su eovo slavlje".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook