Prethodni članak
Sljedeći članak

Šest novozaraženih, pozitivna i fizioterapeutkinja Specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama

Nakon pojave simptoma djelatnica bolnice nije dolazila na posao, a zbog prirode radnog mjesta na kojem je prije toga radila, pacijenti nisu niti u jednom trenutku bili ugroženi, izvjestio je Stožer


U protekla 24 sata evidentirano je 6 novih osoba zaraženih koronavirusom sa prebivalištem na području Krapinsko - zagorske županije. Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području Općine Gornja Stubica te po jedna na području Grada Krapine, Grada Pregrade, Grada Zaboka i Općine Radoboj. Ozdravila je 1 osoba s područja Općine Đurmanec. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko - zagorske županije je 29. U samoizolaciji se nalazi 239 osoba. Na području Krapinsko-zagorske županije je 25., 26. i 27. kolovoza uzeto ukupno 196 uzoraka. Pristiglo je 6 pozitivnih i 130 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju nalazi za 60 uzoraka.

Jedan od aktivnih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije odnosi se i na djelatnicu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Radi se o fizioterapeutkinji koja je simptome razvila tijekom proteklog vikenda, nakon čega je i testirana te je 26. kolovoza zaprimljen nalaz pozitivan na koronavirus. Nakon pojave simptoma djelatnica bolnice nije dolazila na posao, a zbog prirode radnog mjesta na kojem pozitivna radnica prije toga radila, pacijenti nisu niti u jednom trenutku bili ugroženi. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je zbog predostrožnosti u samoizolaciju uputila pet fizioterapeutkinja, s kojima je pozitivna radnica nakratko bila u kontaktu.Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice provodi stroge mjere zaštite, sukladno protokolima i preporukama državnog i županijskog stožera te vlastitih pravila i uputa o ponašanju te nastavlja s redovnom skrbi o pacijentima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook