Prethodni članak
Sljedeći članak

Šest godina tajio da mu je majka umrla i dizao njenu penziju

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Virovitičko - podravska policija objavila je priopćenje o čovjeku koji je godinama tajio da mu je majka umrla kako bi mogao dizati njenu penziju.

Majka mu je, piše policija, umrla 2011. godine. On je od veljače 2011. do sredine 2017. podizao njenu penziju s bankomata u Virovitici i Suhopolju. Tako je došao do oko 250.000 kuna.

"Temeljem kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, koju je PU virovitičko-podravskoj podnijela pravna osoba u srijedu 12. svibnja, policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prevare, donosi  Večernji list. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 62-godišnjak od 1. veljače 2011. godine do 30. lipnja 2017. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, počinio kazneno djelo prevare na štetu pravne osobe, tako što je s računa pokojne majke za koji je bio opunomoćen, koja je preminula tijekom mjeseca siječnja 2011. godine, na bankomatima u Virovitici i Suhopolju podizao njezinu mjesečnu mirovinu koju je uplaćivala pravna osoba te je tako oštetio pravnu osobu za novčani iznos veći od 249.000.00 kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO u Virovitici", piše policija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook