Prethodni članak
Sljedeći članak

Semaforizacija opasnog raskrižja u Krapini za sigurniji promet

Morali smo 'vagati' - sigurnost ili komocija. Išlo se na sigurnost, kaže gradonačelnik


Pronađeno je rješenje za problem sigurnosti prijelaza preko željezničke pruge prema Bregovitoj ulici u Krapini. Radi se o državnoj cesti koja ide kroz grad Krapinu i dalje prema Pregradi. Kako je napomenuo gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, prije nekoliko godina prilikom naleta vlaka na kamion s kemikalijama, nastao je skoro incident.

- Bilo je i nekoliko naleta vlaka na automobile, pa je, s obzirom na sam prijelaz, pokrenuto rješavanje problema prelaska preko pruge zajedno s Agencijom za istražvanje željezničkih nesreća, HŽ Infrastrukturom, resornim ministarstvom, kao i Hrvatskim cestama. Nakon puno razmotrenih varijanti, obzirom da je to raskrižje koje nije baš moguće jednostavno riješiti, vrlo je široko, pa je nemoguće osigurati ga polubranicima, trajektorije kamiona i autobusa nije lako zadovoljiti jer ako ulaze pod 180 stupnjeva u Ulicu Ivana Rendića iz Bregovite moraju ući u suprotnu traku, nađeno je rješenje na koje je pozitivno mišljenje dala Agencija za istraživanje željezničkih nesreća, MUP, resorno ministarstvo i svi dionici – rekao je Gregurović. 

- Sporno će se raskrižje semaforizirati, postavljene su i kamere koje će na neki način imati pregled prometa i dodatno regulirati protok kroz raskrižje. - Semafor u Ulici Ivana Rendića je postavljen malo niže kod Porezne uprave, da vozila koja dolaze iz Ulice Ivan Rendića stanu malo niže, da se može normalno proći preko raskrižja. Možda će se u određenim trenucima, kod nailaska vlaka, kada će se paliti crveno svjetlo na semaforima, stvoriti malo gužve, ali s aspekta sigurnosti, to je najbolje rješenje. Kada smo morali 'vagati - sigurnost ili komocija, išlo se na sigurnost – objasnio je Gregurović. Investitor su Hrvatske ceste. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook