Prethodni članak
Sljedeći članak

Šef vatrogasaca: 'Prizor je bio jezovit. Mislili smo da je i vozač mrtav, ali kad smo malo polupali on se trznuo'

Poginuli radnik imao je 54 godine

  • Foto: JVP Velika Gorica

    Foto: JVP Velika Gorica


'Prizor je bio jezovit. BMW je probio vanjski zid, koji je od pune cigle, pregradni zid i na trećem zidu se zaustavio. Osoba koja je poginula od udara je bila odbačena unutar prostorije upravne zgrade u koju je uletio, a kad su vatrogasci došli vrlo brzo nakon poziva za intervenciju u 5.32 minute vozač je još bio za upravljačem BMW-a. Mislili su da je i on mrtav, ali kad su pokucali i malo polupali on se trznuo', ispričao je za  Jutarnji.hr Ivica Maceković, vršitelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica čijih je šest vatrogasaca s jednim navalnim vozilom sudjelovalo u izvlačenju ozlijeđenog na naplatnoj postaji Mraclin autoceste A11 u smjeru Siska.

'Nešto nesuvislo je govorio da ga boli kuk, glava, a vrlo brzo iza njih, možda nakon jedne minute je došla hitna pomoć. Moji dečki su krenuli s intervencijom na vozilu jer nije bilo jednostavno u tom skučenom prostoru izvući ozlijeđenog iz automobila. Vrata se nisu mogla otvoriti, a samo po zadnjem dijelu se moglo zaključiti da se radi o BMW-u, dodao je. 

Intervencija vatrogasaca je okončana u 7.34 sati, a vatrogasci su nakon što su uklonili dijelove vozila da bi se moglo doći do unesrećenog pomogli ekipi Hitne pomoći da ga premjeste na nosila i oni su ga potom preuzeli i odvezli u bolnicu. Kako Jutarnji.hr doznajemo prvo je prebačen u KBC Zagreb, no nakon što je ondje utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, transferiran je u KB Dubrava. Neslužbeno doznaju da je prilikom dolaska na Revro bio pri svijesti, ali s teškim tjelesnim ozljedama.

Prema riječima vatrogasaca prava je sreća da nije bilo još više smrtno stradalih.

Prema onome što se dosada uspjelo ustanoviti, a što su vidjeli neki koji su bili na mjestu nesreće vozač BMW-a uopće nije kočio, ali na mokrom i skliskom kolniku nisu se ni vidjeli jutros tragovi kočenja vozila, pa se pretpostavlja da se punom brzinom zabio u zgradu. Ali, to tek treba ustanoviti policija koja je jutros počela s obavljanjem očevida.

Kako je priopćio HAC, njihov djelatnik sjedio je na svom radnom mjestu i na mjestu je poginuo.  Poginuli radnik imao 54 godine, piše  Jutarnji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook