Prethodni članak
Sljedeći članak

Sedam divljih svinja prešlo pola Zagreba. Obišle i školsko dvorište: 'Pa djeca nam tu idu u školu'


Foto: Screenshoot Video Facebook

Sedam divljih svinja, nakon što su proteklih tjedana šetale u blizini stambenih objekata i kuća po Maksimiru, Dotrščini, Prečkom i Španskom, noćas je "tutnjalo" uz Savu. U potrazi za hranom obišle su školsko dvorište Osnovne škole na Borovju, javlja Jutarnji list.

Ponosno su, među ostalim, prošle ispod košarkaških koševa, utvrdile stanje stvari uokolo, i kako se može vidjeti na videu jednog prolaznika, ubrzanim korakom odjurile u travu koja je, par dana prije početka škole, nakon što je dosegla nevjerojatne visine, na radost svih konačno pokošena, piše Hajdi Krakaš Jakubin, novinarka Jutarnjeg lista.

- Ne bi svinje došle u betonirane zagrebačke kvartove da se smeće odvozi redovno, a svako malo svjedočimo brdu otpada posvuda koje onda još na to i vrane razvlače. Smrdi kvart na sve strane - kaže za Jutarnji jedna stanarka Borovja.

Druga stanovnica s ironijom dodaje i da je obitelj svinja odlučila, s obzirom na drugi video na kojem se 15 minuta kasnije vidi kako prelaze cestu preko zebre u koloni, uredno poštovati prometne propise.

- Ne znam je l‘ bi se smijala ili plakala. Sat vremena prije nego što djeca dolaze u školu, delegacija svinja hoda uz školu gdje uskoro stižu djeca. Vrijeme je da se nešto poduzme konkretno jer nam je grad u rasulu. Lako je za svinje, one dolaze i odlaze. Veći problem su štakori kojih ima posvuda i oni ne bježe nego se samo kote po grmlju i kanalizaciji te naselje postaje njihov teritorij - rekla je za Jutarnji list druga stanarka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook