Prethodni članak
Sljedeći članak

SDP pozvao Šimunića: 'Omogućite veće plaće Oroslavčanima'


Oroslavski je SDP uputio priopćenje, u kojem poziva gradonačelnika Viktora Šimunića da predloži smanjenje poreza na dohodak i prijedlog uputi na usvajanje Gradskom vijeću.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Gradonačelniče, imate 10 dana da omogućite Oroslavčanima veće plaće! Potaknuti gradonačelnikovim, kako sam navodi, „uspješnim radom za opće dobro i za javni interes“ pozivamo gradonačelnika Šimunića da predloži smanjenje poreza na dohodak sa trenutnih 20% na 15%, što mu je omogućeno posljednjim izmjenama Zakona o porezu na dohodak.

Ukoliko gradonačelnik predloži, SDP će podržati takvu odluku čime će prosječna plaća rasti otprilike 40 eura mjesečno, odnosno 500-tinjak eura godišnje!

Mi u SDP-u smatramo kako je u ovim vremenima, kad se gradska blagajna puni bolje nego ikada prije, a troškovi života rastu za 25%, troškovi hrane više od 35%, nužno olakšati život našim građankama i građanima. S obzirom na to da je gradonačelnik izjavio da Oroslavje financijski stoji odlično, a prihod od poreza značajno raste, mišljenja smo kako je nužno smanjiti građanima njihovu poreznu obvezu.

Iako gradonačelnik dosad nije uputio prijedlog za smanjenje porezne stope Gradskom vijeću, predsjednik Vijeća spreman je promptno reagirati i sazvati hitnu sjednicu Vijeća kako bi se usvojile izmjene poreza na dohodak', stoji u priopćenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook