Prethodni članak
Sljedeći članak

[SDP POZIVA NA IZBORE] Hajdaš: 'Glasajte za Zorana Milanovića, državnika s iskustvom, koji nas neće sramotiti ni u zemlji ni inozemstvu'


SDP Krapinsko – zagorske županije održao je danas u Zaboku konferenciju za medije na temu drugog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Na konferenciji za medije govorili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik Marko Vešligaj i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji su pozvali  stanovnike naše županije da izađu u nedjelju na izbore i glasaju za Zorana Milanovića.

-Pozivam sve da glasaju za Zorana Milanovića, državnika, osobu koja nas neće sramotiti ni u zemlji ni u inozemstvu. Apeliram još jednom na sve Zagorke i Zagorce da izađu na izbore i da o predsjedniku Republike Hrvatske odlučimo u Hrvatskoj. Najgore za Hrvatsku i ukupan razvoj hrvatskog društva bilo bi da nam dijaspore odluče tko će biti predsjednik Hrvatske. To bi bila svojevrsna ustavna kriza i vjerujte da bi se u sljedećih godinu dvije dana iskuljučivo pričalo o tome da stanovnici Hrvatske nisu izabrali svog predsjednika. Stoga još jednom apeliram na sve da izađu i da glasaju za Zorana Milanovića – pozvao je Hajdaš Dončić.

Da glasaju za Zorana Milanovića, Zagorke i Zagorce pozvao je i saborski zastupnik Marko Vešligaj.  – Zoran Milanović je jedina osoba, od svih kandidata koji su bili u prvom krugu, koja uključuje, koja je jasno rekla da su ratovi gotovi, da ostavimo prošlost iza sebe, okrenemo se budućnosti, premostimo podjele koje postoje u društvu. Osoba koja se zalaže za prava onih koji su manjina u društvu. S druge strane imamo aktualnu predsjednicu koja je osoba očito sa sumnjivim porijeklom imovine, koja je dobivala povlaštene kredite, koja daje čudna pomilovanja i smatram da građani trebaju razlučiti između jedne građanske Hrvatske koja uključuje radnike, seljake, sve one ljude koji pošteno zarađuju i Hrvatske koja ne dijeli te vrijednosti. 5. siječnja prilika je za promjene – rekao je Vešligaj.

- Kako to obično biva i Hrvatskoj, uvijek kad je teško, kad je loše, kad je država u negativnim trendovima, onda dolazi SDP sa svojim koalicijskim partnerima i izvlači zemlju iz gliba. I kad spočitavaju Zoranu njegov mandat kao premijera Vlade Republike Hrvatske, zaboravljaju iza koga je preuzeo tu dužnost i da nas je doslovce dočekala spaljena zemlja sa svim mogućim negativnim trendovima, a da nam je bivši premijer završio u zatvoru i dan danas mu se sudi. Nakon što je otišla SDP – ova Vlada sa koalicijskim partnerima, ostavili smo sve pozitivne trendove. Tada su se i manjine osjećale ugodnije u Hrvatskoj, klima u društvu je bila sasvim drugačija, nego je ona danas – rekao je župan Kolar, istaknuvši kako milanović ima iskustvo u izvršnoj vlasti i zna što su čije ovlasti. – U svojoj predizbornoj kampanji, Zoran nije ulazio u prostor Vlade i nije obećavao ono za što kao predsjednik Hrvatske neće imati ovlasti, pokušao je govoriti o budućim projektima, a nažalost, druga strana nas je odvlačila u neku prošlost. Stoga mislim da je ovdje vrlo jasan izbor - ili biramo čovjeka koji ima viziju, iskustvo izvršne vlasti i koji razmišlja o budućnisti ili biramo kontituitet nečega za što ne znamo ni sami što predstavlja. Zato pozivam da izađu na izbore i da izaberemo novog predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića – pozvao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook