Prethodni članak
Sljedeći članak

SAZNAJEMO: Nova dva uhićenja u Zagorju

  • Policija uhićenje

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Kako je danas objavila zagorska policija, tijekom vikenda u nadzoru prometa došlo je i do dva uhićenja.

U petak, 1. ožujka oko 13 sati, u Andraševcu policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili su 38-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, također je utvrđeno kako je vozač recidivist prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen, privremeno mu je oduzeto osobno vozilo i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 216., Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 38-godišnjak je doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana te je predan u Zatvor u Zagreb.

Isto tako tijekom nadzora prometa u petak, oko 13 sati, u Zaboku, policijski službenici zatekli su 45-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,74 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. 45-godišnjaku je određeno zadržavanje te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., i čl. 216., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 2 600 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer, 3. ožujka oko 22 sata, u Krapini policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili su 26-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, također je utvrđeno kako je vozač recidivist prometnih prekršaja. Vozač je uhićen i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa sa predloženom novčanom kaznom od 1 400 eura, kaznom zatvora u trajanju od 60 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook