Prethodni članak
Sljedeći članak

'Savjet za mlade Krapinsko - zagorske županije svjež je, pun ideja i voljan raditi'

Sadržaja za mlade u Zagorju trebalo biti više, ali treba naći i način dobrog iskorištavanja trenutno dostupnih sadržaja, kaže predsjednik Savjeta mladih Hrvoje Novak


U Poslovno – tehnološkom inkubatoru danas je održana 13., ujedno i posljednja sjednica 4. saziva županijskog Savjeta mladih. Po završetku sjednice uručene su zahvalnice članicama i članovima Savjeta mladih za sudjelovanje u radu Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije u razdoblju 2018.-2021., te prigodna priznanja predstavnicima civilnog i javnog sektora za promicanje prava i interesa mladih na području Krapinsko-zagorske županije.

Savjet mladih Krapinsko - zagorske županije savjetodavno je tijelo Krapinsko-zagorske županije koje zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Županije. IV. saziv županijskog savjeta mladih konstituiran je 16. ožujka 2018. godine te se nalazi pred istekom trogodišnjeg mandata.

- Savjet mladih kao savjetodavno tijeko Krapinsko – zagorske županije ima veliku ulogu u kreiranju politika za mlade na području KZŽ. Ovaj saziv, sa svojim predsjednikom Hrvojem, dao je novu svježinu i energiju u kreiranju politika za mlade. Naime, donijeli su projektni pristup svim aktivnostima i svojim programima i zapravo smo kroz 3 odlična projekta u iznosu od 350 tisuća kuna donijeli brdo aktivnosti koje se odnose na mlade, a ono što mi je posebno drago je da se tim aktivnostima i projektima promiče lokalno djelovanje Savjeta mladih u smislu odlaska članova Savjeta mladih u naše srednje škole i poticanje mladih ljudi na društveni angažman, informiranje na koji način se mogu uključiti i postati odgovorni građani i građanke našeg društva. Tu je velika uloga Savjeta mladih. Kroz različite savjete, komentare i sugestije Savjet mladih je pridonio u stvaranju politika za mlade i jedne odlične suradnje upravo u kreiranju tih politika – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki istaknula je da je Savjet za mlade izričito mlad, svjež, pun ideja i voljan raditi. – I mogućnosti su sada velike. Puno je europskih projekata gdje se oni marljivo javljaju i uzimaju sredstva i mogu taj svoj rad proširiti i aktivno sudjeluju u radu Županijske skupštine – rekla je Hubicki.

Hrvoje Novak, predsjednik Savjeta mladih KZŽ, istaknuo je da je Savjet kroz tri godine pokazao da ima ideje, vizije i mogućnosti promijeniti položaj mladih u KZŽ. Od projekata posebno je istaknuo projekt Za mlade u Zagorju - Djelujem i mijenjam, koji ima za cilj educirati učenike i učenice SŠ o procesima koji se događaju na lokalnoj razini, kako bi bili spremni uključiti se u društevno - politički rad svoje lokalne zajednice. - Kroz taj projekt obhvaćamo 500 – injak mladih s područja naše županije. Drugi projekt je izrada regionalne strategije za mlade, koji bi trebao biti gotov do kraja godine – rekao je Novak te dodao da bi sadržaja za mlade u Zagorju trebalo biti više, ali treba naći i način dobrog iskorištavanja trenutno dostupnih sadržaja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog očevida prometne nesreće na državnoj cesti DC1 u centru Sinja vozi se jednim kolničkom trakom uz regulaciju policije. Životinja (uočen je pas) na autocesti A1 između čvora BOSILJEVO i čvora OGULIN. Molimo korisnike za dodatan opre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program