Prethodni članak
Sljedeći članak

'Savjet za mlade Krapinsko - zagorske županije svjež je, pun ideja i voljan raditi'

Sadržaja za mlade u Zagorju trebalo biti više, ali treba naći i način dobrog iskorištavanja trenutno dostupnih sadržaja, kaže predsjednik Savjeta mladih Hrvoje Novak


U Poslovno – tehnološkom inkubatoru danas je održana 13., ujedno i posljednja sjednica 4. saziva županijskog Savjeta mladih. Po završetku sjednice uručene su zahvalnice članicama i članovima Savjeta mladih za sudjelovanje u radu Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije u razdoblju 2018.-2021., te prigodna priznanja predstavnicima civilnog i javnog sektora za promicanje prava i interesa mladih na području Krapinsko-zagorske županije.

Savjet mladih Krapinsko - zagorske županije savjetodavno je tijelo Krapinsko-zagorske županije koje zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Županije. IV. saziv županijskog savjeta mladih konstituiran je 16. ožujka 2018. godine te se nalazi pred istekom trogodišnjeg mandata.

- Savjet mladih kao savjetodavno tijeko Krapinsko – zagorske županije ima veliku ulogu u kreiranju politika za mlade na području KZŽ. Ovaj saziv, sa svojim predsjednikom Hrvojem, dao je novu svježinu i energiju u kreiranju politika za mlade. Naime, donijeli su projektni pristup svim aktivnostima i svojim programima i zapravo smo kroz 3 odlična projekta u iznosu od 350 tisuća kuna donijeli brdo aktivnosti koje se odnose na mlade, a ono što mi je posebno drago je da se tim aktivnostima i projektima promiče lokalno djelovanje Savjeta mladih u smislu odlaska članova Savjeta mladih u naše srednje škole i poticanje mladih ljudi na društveni angažman, informiranje na koji način se mogu uključiti i postati odgovorni građani i građanke našeg društva. Tu je velika uloga Savjeta mladih. Kroz različite savjete, komentare i sugestije Savjet mladih je pridonio u stvaranju politika za mlade i jedne odlične suradnje upravo u kreiranju tih politika – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki istaknula je da je Savjet za mlade izričito mlad, svjež, pun ideja i voljan raditi. – I mogućnosti su sada velike. Puno je europskih projekata gdje se oni marljivo javljaju i uzimaju sredstva i mogu taj svoj rad proširiti i aktivno sudjeluju u radu Županijske skupštine – rekla je Hubicki.

Hrvoje Novak, predsjednik Savjeta mladih KZŽ, istaknuo je da je Savjet kroz tri godine pokazao da ima ideje, vizije i mogućnosti promijeniti položaj mladih u KZŽ. Od projekata posebno je istaknuo projekt Za mlade u Zagorju - Djelujem i mijenjam, koji ima za cilj educirati učenike i učenice SŠ o procesima koji se događaju na lokalnoj razini, kako bi bili spremni uključiti se u društevno - politički rad svoje lokalne zajednice. - Kroz taj projekt obhvaćamo 500 – injak mladih s područja naše županije. Drugi projekt je izrada regionalne strategije za mlade, koji bi trebao biti gotov do kraja godine – rekao je Novak te dodao da bi sadržaja za mlade u Zagorju trebalo biti više, ali treba naći i način dobrog iskorištavanja trenutno dostupnih sadržaja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook