Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanirat će se most na ulazu u Gornju Stubicu i izgraditi nogostupi

Za izvoditelja izvanrednog održavanja državne ceste odabrano je poduzeće COLAS d.d., a vrijednost investicije s PDV-om iznosi 21.831.329,95 kuna


Hrvatske ceste d.o.o. objavile su Odluku o odabiru izvoditelja za izvanredno održavanje državne ceste D 307 koje obuhvaća i dio općine Gornja Stubica od granice s Gradom Donja Stubica do pružnog prijelaza u Gornjoj Stubici u Ulici grofova Oršić. Za izvoditelja je odabrano poduzeće COLAS d.d., a vrijednost investicije s PDV-om iznosi 21.831.329,95 kuna.

Na području Gornje Stubice u sklopu navedenog održavanja sanirat će se most na ulazu u Gornju Stubicu te će se na navedenoj dionici izgraditi nogostupi. U tijeku je i projektiranje II faze izvanrednog održavanja koje bi išlo do Banšćice (skretanja za Dubovec). Projektiranje bi trebalo biti završeno do kraja ove godine. – Za Gornju Stubicu je važno da se ide u održavanje ceste u dužini 850 m, jer je to glavna prometnica koja nas spaja prema Donjoj Stubici. Izgradnja odnosno sanacija mosta je važan projekt iz aspekta sigurnosti, jer će most biti u punom profilu ceste i omogućit će se sigurnije prometovanje preko mosta. Također, bitno je i uređenje nogostupa od mosta do željezničke pruge i prijalaza, koji su u lošem stanju. Raduje me ova investicija – rekao je načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, dodajući da se početak radova očekuje sredinom lipnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook