Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanacijom klizišta osigurat će se prohodnost prema crkvi sv. Martina u Bojačnom

Investicija je teška oko 150.000 kuna, a radove na sanaciji klizišta sufinanciraju Hrvatske vode u iznosu od 70 % od vrijednosti radova


Na području Općine Zagorska Sela u tijeku je sanacija klizišta uz nerazvrstanu cestu u naselju Bojačno. Vrijednost radova je oko 150.000,00 kuna, a sanacija nestabilnog pokosa se radi betoniranjem potpornog zida od kamena i betona kako bi se zaštitila nerazvrstana cesta i gospodarski objekat uz cestu. Radove na sanaciji klizišta sufinanciraju Hrvatske vode u iznosu od 70 % od vrijednosti radova, kaže načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak.

 

- Sanacijom ovog klizišta će se osigurati prohodnost i prometovanje prema crkvi sv. Martina u Bojačnom, jer je ova nerazvrstana cesta jedini prilazni put prema crkvi i ostalim objektima u ovom za vinogradarstvo i turizam vrlo važnom području. Na tom dijelu se tradicionalno odvija županijsko obilježavanje Martinja svake godine, tako da je sanacija ovog klizišta od višestruke važnosti. Planirano je da radovi budu završeni do Martinja, dakle u sljedećih 14 dana – ističe načelnica Krivec Jurak. - Ovo je jedno u nizu rješavanja klizišta uz nerazvrstane ceste na području Općine Zagorska Sela, gdje ih postoji još nekoliko koja više ili manje ugrožavaju normalno prometovanje i iziskuje ulaganje značajnih sredstava gdje bez potpore Hrvatskih voda iz njihovog programa ne bi bili u mogućnosti to rješavati u takvom obimu – naglasila je Ksenija Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook