Prethodni članak
Sljedeći članak

SAJAM ZAGORSKIH VINA: Vinari će prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima

Vinare Krapinsko-zagorske županije koji su odlikovani na natjecanjima u vinarskim udrugama pozvani su da svoje uzorke vina dostave 5. lipnja 2022. godine u prostorije restorana na Bedekovčanskim jezerima


U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Obrtničke komore KZŽ, Udruge Vino zagorje i Ministarstva poljoprivrede, 1. srpnja 2022. godine održati će se „54. Sajam i izložba zagorskih vina“, Bedekovčina 2022. godine.

-Želja nam je da ovogodišnji Sajam učinimo mjestom okupljanja vinogradara i vinara Krapinsko-zagorske županije, koji će javnosti prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima, a sve u cilju poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, te uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske. Stoga, pozivam vinare Krapinsko-zagorske županije koji su odlikovani na natjecanjima u vinarskim udrugama da svoje uzorke vina dostave 5. lipnja 2022. godine u prostorije restorana na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini u vremenu od 08,00 do 12,00 sati – pozvao je župan Željko kolar, predsjednik organizacijskog odbora.

Za sudjelovanje na ocjenjivanju vina potrebno je dostaviti za svaki prijavljeni uzorak vina 6 boca u ambalaži od 1 ili 0,75 litara, a kod predikatnih i desertnih vina za svaki prijavljeni uzorak vina 3 boce u originalnoj ambalaži od 0,250 do 0,75 litara. Svaki uzorak treba imati etiketu iz koje je vidljivo: naziv vina ili sorta, puni naziv i adresa proizvođača, vol.% alkohola, godina berbe. Također je potrebno ispuniti prijavne listove koji se nalaze u prilogu dopisa te je poželjno priložiti nalaz kemijske analize vina koja uključuje slijedeće parametre: alkohol, ukupne kiseline i reducirani šećer.
Kotizacija za svaki uzorak vina iznosi 100,00 kuna, a plaćanje se vrši u gotovini pri samoj dostavi uzoraka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program