Prethodni članak
Sljedeći članak

Šahist Oliver Kukas pobjednik 3. juniorskog pozivnog turnira na Hvaru

Oliver Kukas iz Donje Stubice, član Šahovskog kluba Oroslavje bio je u juniorskoj konkurenciji među šestoricom pozvanih igrača iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine


Na otoku Hvaru u organizaciji tamošnjeg Šahovskog kluba Hvar igran je petodnevni treći šahovski pozivni kadetski i juniorski turnir - blagdan Svetog Stjepana prvog, Pape i mučenika. U juniorskoj konkurenciji među šestoricom pozvanih igrača iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, bio je i Oliver Kukas iz Donje Stubice, član Šahovskog kluba Oroslavje.

Kukas je osvojio prvo mjesto u juniorskoj kategoriji, osvojivši u pet kola 4 boda. Drugi Samuel Zenelaj iz Šahovskog kluba Igman Konjic i treći Enrico Ghersinich iz Šahovskog kluba Vladimir Gortan Poreč skupili su po  3 boda. Igralo se sat i pol po igraču, uz 30 sekundi dodatka. Pobjednik kadetskog pozivnog turnira bio je Matej Levačić iz ŠK Casper Zadar. Ujedno je u isto vrijeme odigran i dvodnevni otvoreni brzopotezni turnir u 11 kola na kojem je nastupilo 34 igrača u svim dobnim skupinama. Oliver Kukas je na ovom turniru s 9,5 bodova zauzeo drugo mjesto, bod iza pobjednika internacionalnog majstora Vitomira Arapovića iz Šahovskog kluba Hvar, a dva više od trećeplasiranog Samuela Zenelaja iz Bosne i Hercegovine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook