Prethodni članak
Sljedeći članak

S Trga bana Jelačića krenuo prosvjed ugostitelja

S Trga bana Jelačića krenut će prema Ministarstvu financija i tamo upaliti lampion


U 12 sati najavljen je prosvjed ugostitelja u Zagrebu. Prosvjed organizira Glas poduzetnika. S Trga bana Jelačića  krenuli su prema Ministarstvu financija i tamo pale lampione i odlažu stare tacne.

 

-Držim ugostiteljski objekt, ne možemo se nositi s troškovima. Nitko nam ne pomaže, mi smo zadnja rupa na sviralu. To više tako neće biti - rekao je jedan prosvjednik. Kaže da sada ne radi ništa i ne može dati plaće. Od vlade traži pomoć. Bilo kakvu, kako je rekao prosvjednik.

Jedan od organizatora je kazao da je bilo između 1000 i 2000 ljudi. - Ne predstavljamo samo ugostitelje, ima puno djelatnosti koje ne mogu raditi. Nismo mi jedini u takvoj situaciji. Došli su naši konobari, kuhari, slastičari, svima je ugrožena egzistencija - rekao je jedan od organizatora.


  Patrik Macek/PIXSELL

 

Podsjetimo, Glas posuzetnika je u subotu priopćio da vlada mora obeštetiti sve one tvrtke koje su zatvorene ili nisu formalno zatvorene, ali imaju pad prometa veći od 50 %, u iznosu do 80 % prošlogodišnjeg prometa, prenosi Index.hr

Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika rekao je da se puno ljudi spontano okupilo. Kazao je da će tražiti pravedno obeštećenje. -Hvala svima na podršci. Ono od čega ne odustajemo su zahtjevi prema vladi. Mi imamo nekoliko opcija. Imamo jaku pravnu podršku. Vidjet ćemo što će ministri danas kazati nakon sastanka. Ako je ovo zadnje, mi ćemo brzo krenuti s našim akcijama. Ali moramo im dati šansu da se postave kako treba i da omoguće opstanak malih i srednjih poduzetnika - kazao je Oreščanin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook