Prethodni članak
Sljedeći članak

Rom čistio Zagorcu garažu. Prestravio se kad je vidio što je našao

  • policija traka  (4).jpg

    Fotografija je arhivska!


Kako neslužbeno doznajemo, jedan je 72-godišnjak iz Konjščine ponudio jednom 43-godišnjem muškarcu romske nacionalnosti da iz zapuštene i zatrpane garaže, kao sakupljač vrijednog otpada, uzme ono što mu je korisno prije nego što 72-godišnjak krene u detaljno čišćenje i pražnjenje garaže.

Dakako, 43-godišnjak je pristao, no, ubrzo nakon što je počeo s pražnjenjem garaže, prestravio se kad je vidio pravi mali arsenal upaljača za vježbovne bombe, mine i druga eksplozivna sredstva te je pozvao policiju da se za to pobrine.

Policija se, ne navodeći detalje, o tome i službeno oglasila.

-Jučer, 9. svibnja u Konjščini, prilikom čišćenja garažnog prostora u vlasništvu 72-godišnjeg hrvatskog državljanina, 43-godišnji hrvatski državljanin pronašao je 19 udarnih upaljača za vježbovne bombe, po jedan dimni uložak, nagaznu vježbovnu minu, upaljač za protu-tenkovsku vježbovnu minu i vježbovni tromblonski metak. Eksplozivna sredstva su sa mjesta pronalaska izuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu - objavila je policija.

Također, policija je i povodom ovog slučaja ponovo odaslala apel građanima.

- Apeliramo na građane, u slučaju pronalaska eksplozivne naprave, oružja ili streljiva nazovite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Savjetujemo građanima da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - poručili su iz PU krapinsko - zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook