Prethodni članak
Sljedeći članak

Roditelji prve bebe u Zagorju: 'Veselimo se mijenjanju pelena i neprospavanim noćima'


Kao što smo već izvijestili na 1. siječnja, malena Tonka Hržica iz Pavlovca Zabočkog prva je beba u novoj godini, rođena u OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Tonka teška 3200 grama i dugačka 49 na svijet je došla 1. siječnja 2022. u 19.35 sati, iznenadivši mamu Ivanu i tatu Bojana tri tjedna prije termina.

Prva beba u obitelji

Porod je protekao prirodnim putem i bez ikakvih komplikacija. – Beba nas je malo zatekla svojim dolaskom, iako smo se suprug i ja cijelo vrijeme šalili da će naša Tonka uraniti i još k tome biti prva beba u Zagorju. Budući da su u petak ujutro bile naznake da će porod uskoro, znala sam da bi beba mogla doći baš na 1.1., no ipak nismo očekivali da će biti baš prva. Naravno da smo ponosni što je prva beba u Zagorju baš naša i što je to baš Zabočanka – otkrila nam je mama Ivana, kao i to da je suprug Bojan prisustvovao porodu. – Još na početku trudnoće odlučio je da želi biti na porodu i bio je velika podrška meni i Tonki, koja je prva beba u našoj obitelji i svi smo ju željno iščekivali – kaže Ivana, koja nije dvoumila oko toga da će za rodilište odabrati zabočku bolnicu.

Povjerenje u zabočko rodilište

 – U zabočko smo rodilište imali puno povjerenja i drago nam je da je bilo tako, jer je cijelo vrijeme osoblje bilo izuzetno ljubazno, profesionalno i strpljivo, na raspolaganju za sva pitanja. Veliko hvala dr. Furešu, dr. Šanjug, svim babicama i medicinskim sestrama u rodilištu i na odjelu babinjača, ali i dr. Polančecu iz Doma zdravlja Oroslavje koji je vodio trudnoću te dr. Malinac u OB Zabok koja je preuzela do poroda – zahvalila je Ivana, kao i Krapinsko – zagorskoj županiji na poklonima i financijskoj potpori, koju će utrošiti na opremu za bebu. Ipak, najviše se veseli čim prije stići kući. – Imamo podršku cijele obitelji Hržica i Jakopović. Najvažnije nam je da nam beba bude zdrava i vesela. Veselimo se mijenjanju pelena i neprospavanim noćima – bila je iskrena mlada majka, otkrivši nam i kako je mala Tonka ime dobila po njenoj pokojnoj baki Antoniji iz Dubovca u Gornjoj Stubici. Prvi siječnja 2022. U OB Zabok na svijet je stigla još jedna beba. Martina Repovečki iz Zaboka rodila je djevojčicu 3460 grama tešku i 50 centimetara dugačku, deset minuta prije ponoći. Od srca čestitamo roditeljima na najljepšem novogodišnjem daru, a djevojčicama želimo dobrodošlicu i sretno odrastanje!

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook