Prethodni članak
Sljedeći članak

Renomirani stručnjak otkrio zašto djeca sve manje vole školu


Općina Radoboj i Društvo Naša djeca Radoboj ugostili su u petak, 8. rujna u Sportskoj dvorani u Radoboju renomiranog stručnjaka i autora NTC programa učenja dr. Ranka Rajovića koji je za roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike održao predavanje pod nazivom "Zašto djeca sve manje vole školu".

Dr. Rajović već se devetu godinu bavi razvojem djece i NTC sustavom učenja (Nikola Tesla centar) te inovativnom pristupu u obrazovanju djece koji se temelji učenjem kroz igru, a njegov program se primjenjuje na različite načine u 18 europskih zemalja. U svom govoru, dr. Rajović naglasio je kako je nužno razumjeti da su današnji učenici izloženi drugačijim izazovima nego što je to bilo nekad, uz to previše informacija i nedostatak motivacije za učenje predstavljaju jedne od glavnih motiva zašto djece sve manje vole školu. Istaknuo je važnost pristupa na konkretnim primjerima koji potiču motivaciju, kreativnost, istraživanje i učenje.

Također, ukazao je na važnost odgojno-obrazovnih djelatnika u upoznavanju s NTC sistemom učenja s ciljem pružanja dodatnih oblika i sadržaja učenja kroz igru putem kojeg djeca razvijaju samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi.

Organizatori predavanja najavljuju da se suradnja s dr. Rajovićem nastavlja i dalje i da će uskoro započeti NTC radionice u Radoboju za djecu od 3 do 10 godina. - Pozivamo ovim putem djecu da nam se pridruže, da uče igrajući se i da, uz pomoć i usmjeravanje NTC tima, postanu spremna na izazove koje nam donosi novo doba u budućnosti - kažu u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook