Prethodni članak
Sljedeći članak

Relax zona za korisnike: Volonteri uredili i oslikali balkon zabočke knjižnice


Gradska knjižnica Ksavera Šandora Gjalskog Zabok u suradnji sa Zagorskom kreativnog udrugom mladih provela je danas, u sklopu kampanje 'Hrvatska volontira', udruženu volontersku akciju, kojom je oslikan balkon knjižnice.

-Naša studijska čitaonica mjesto je s nultom tolerancijom na glas, mora biti mir i tišina onima koji ovamo dolaze učiti, čitati i raditi i naši je korisnici rado koriste. Zbog toga smo im odlučili ponuditi jedan vanjski kutak uz čitaonicu, knjižnični balkon, kako bi im olakšali učenje, a na kojem mogu predahnuti, uzeti zraka, opustiti se, nešto pojesti i popiti, a onda nastaviti raditi – istaknula je ravnateljica knjižnice Branka Tuđa Kanceljak.

U akciji, odnosno oslikavanju balkona, sudjelovali su volonteri Zagorske kreativne udruge. – Ovu akciju provodimo u sklopu projekta koji financira Krapinsko – zagorska županija, kroz participativni proračun za mlade, a akciju provodimo u sklopu kampanje 'Hrvatska volontira'. Kako bismo uredili knjižnični balkon, farbamo beton, s temom knjižnica, kako bi taj balkon lijepim crtežima privlačio mlade – rekla je Marija Gebert, koordinatorica Zagorske kreativne udruge mladih.

Koordinatorica volontera, odnosno današnje akcije, knjižničarka Jana Borovčak, istaknula je kako knjižnica provodi mnoge volonterske akcije i ima brojne volontere.

– Promičemo volonterizam i imamo svoje stalne volontere koji nam pomažu pri organizaciji događanja i slično. Volontiranje je danas vrlo važno, kako bismo dali nešto svojoj zajednici – rekla je Borovčak te dodala kako mnogi volonteri zabočke gradske knjižnice, poput Dražena i Marije, dobivaju nagrade i priznanja za najvolontera u našoj županiji, a pohvalila se i volonterom Dragom Cvijetićem, predsjednikom likovne sekcije 'Josip Kaltnecker', koji već 30 godina volontira u sklopu događanja u knjižnici te kroz likovnu sekciju postavlja izložbe i slično u sklopu knjižnice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook