Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Zlatni dani privodi se kraju

Ustanova je podnijela zahtjev nadležnim institucijama te će se po dobivanju suglasnosti u prostoru početi s radom. Prostor je opremljen novom opremom i igračkama i spreman za prihvat mališana


Projekt rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića „Zlatni dani“ privodi se kraju. Tehnički pregled u postupku izdavanja Uporabne dozvole za dograđeni dio vrtića izvršen je 8. listopada, a Uporabna dozvola izdana je 22. listopada.

Konačna primopredaja radova između investitora Općine Zlatar Bistrica i izvođača radova, poduzeća PALAM d.o.o. izvršena je 29. listopada. Ustanova je podnijela zahtjev nadležnim institucijama te će se po dobivanju suglasnosti u prostoru početi s radom. Prostor je opremljen novom opremom i igračkama te je spreman za prihvat mališana.


Pošto je u vremenu izvođenja radova bio izmješten glavni ulaz u prostor vrtića, proteklog vikenda je prostor koji je služio kao ulaz vraćen u prvobitno stanje, odnosno u sobu za jednu vrtićku skupinu. Preseljenjem vrtićke skupine u “staru” uređenu sobu, osloboditi će se prostor središnjeg dnevnog boravka, odnosno dvorane koji će sada biti na raspolaganju svim mališanima. Djelatnici dječjeg vrtića uz pomoć članova Upravnog vijeća vrtića izmjestili su namještaj i očistili sobu, a soboslikarske radove izvodili su djelatnici Općine Zlatar Bistrica.


“Osvježene” prostore obišle su u ponedjeljak 15.11.2021.godine načelnica općine Vesna Mikulec i pročelnica upravnog odjela općine Marija Horvat, te podijelile radost i veselje s mališanima u starom-novom prostoru. Kako kaže ravnateljica vrtića Renata Horvatić, vrtić trenutno ima 74 polaznika u 4 odgojno – obrazovne skupine, 3 vrtićke i jednoj jasličkoj. Djeca su oduševljena novim prostorom, roditelji zadovoljni, a među 8 odgojiteljica su i ‘mlade snage’ s novim idejama, kreativnošću koje su se odlično uklopile u kolektiv. Pohvale odgojiteljicama uputila je i načelnica Općine Vesna Mikulec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook