Prethodni članak
Sljedeći članak

Reiner: "Sutra očekujem pojavu bijelog medvjeda na Medvednici, kojeg je organizirao HDZ, a možda na njemu jaši Andrej Plenković ili AP"


Saborski zastupnik HDZ-a Željko Reiner izjavio je jučer da iza inicijala AP, koji se pojavljuju u privatnoj komunikaciji osumnjičenih Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, može biti bilo tko i dodao da je to posve nevažno, prenosi index.hr.

"To može biti bilo tko. Ima desetke tisuća ljudi u Hrvatskoj. To je irelevantno jer da je to tako kako govorite, zar ne bi do sada Uskok postavio pitanje o tome?" odgovorio je novinarima na pitanje krije li se iza inicijala premijer Andrej Plenković.

"Radi se o smiješnoj, a možda i tragikomičnoj stvari. Oporba u svojoj nemoći i jadu i žalosti što su zajedno toliko slabiji od HDZ-a svakog dana izmisle neku temu... Sutra očekujem pojavu bijelog medvjeda na Medvednici, kojeg je organizirao HDZ, a možda na njemu jaši Andrej Plenković ili AP", rekao je Reiner.

"Oporba izmišlja teme"

Smatra da oporba izmišlja teme kako bi skrenula pozornost s činjenice da je odbila pomoć Ukrajini i s onoga što "zastupaju pod mentorstvom Zorana Milanovića", čime su, kazao je, narušili percepciju Hrvatske u civiliziranom svijetu i žele odvesti Hrvatsku u međunarodnu izolaciju.

"Svakog dana izmisle neku temu, a ni vi nemate o čemu izvještavati", kazao je Reiner novinarima.

Mediji su ranije objavili transkripte poruka bivše pomoćnice ministrice Josipe Rimac i bivše ministrice Gabrijele Žalac, u kojima se spominje razgovor s "AP" oko natječaja koji je potom inkriminiran.

Na pitanje novinara treba li glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek doći u sabor i zajedno s premijerom razgovarati o tome, predsjednik Kluba HDZ-a Reiner odgovorio je da živimo u normalnoj državi u kojoj je sudstvo odvojeno od zakonodavne i izvršne vlasti i ako DORH provodi izvide, a izvidi su tajni, ne vidi zašto bi dolazila u sabor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook