Prethodni članak
Sljedeći članak

Referentica općine na svoje račune prebacila gotovo milijun kuna općinskog novca za socijalne programe i potpore poljoprivrednicima

Oštetila općinu za preko 974 tisuće kuna


Uskok je nakon istrage, pred zagrebačkim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv referentice općine Generalski stol koja je na svoje račune prebacila gotovo milijun kuna općinskog novca za socijalne programe i potpore poljoprivrednicima, piše HRT.

Tužiteljstvo je izvijestilo da 51-godišnju okrivljenicu tereti za zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave.

Optužnicom ju terete da je od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019. kao referentica zadužena i za platni promet te isplatu pomoći iz socijalnog programa i potpore poljoprivrednicima s općinskog žiro-računa putem aplikacije elektroničkog bankarstva kroz ukupno 1789 različitih transakcija isplaćivala novac na veći broj svojih računa u različitim bankama.

Radi prikrivanja isplate optužena je, tvrdi tužiteljstvo, od 9. listopada 2017. do 21. listopada 2019., prepravljala izvatke po transakcijskom računu. U tim je izvadcima neistinito navodila da su isplate izvršene u korist različitih fizičkih i pravnih osoba sa svrhom raznih oblika subvencioniranja, naknada i pomoći, a potom ih je predavala u računovodstvo radi knjiženja, iako je znala da njihov sadržaj ne odgovara istini, izvijestio je Uskok.

Na taj je način općinu oštetila za preko 974 tisuće kuna, piše HRT.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook