Prethodni članak
Sljedeći članak

Reciklažno dvorište u Donjoj Stubici u funkciji bi trebalo biti od ove jeseni

Početkom 2020. započeli radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta koje će biti namijenjeno razvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada


Sa zadnjim danom mjeseca siječnja službeno su započeli radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Donjoj Stubici koje će biti namijenjeno razvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Reciklažno dvorište bit će smješteno u Matenačkoj ulici, iza sadašnje baze Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.

Reciklažno dvorište bit će na raspolaganju svim stanovnicima Donje Stubice, rekao je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić. U sklopu projekta planirano je postavljanje 8 kontejnera otvorenog tipa volumena 7 m3, 2 zatvorena kontejnera za odlaganje odjeće i tekstila, 8 eko kontejnera volumena 640 l, 2 eko kontejnera volumena 1100 l, 2 eko kontejnera za otpadna ulja, 2 kontejnera za stare baterije, 4 mobilna ekološka spremišta volumena 1200 l te mobilno reciklažno dvorište koje obuhvaća 3 prihvatna spremnika, 11 spremnika volumena 120 l te 1 kontejner za stare lijekove.

Površina reciklažnog dvorišta iznosi 1.560 m2. Ugovor je potpisan s najpovoljnijim izvođačem radova izabranim na natječaju, Niskogradnjom Hren, a rok za završetak radova je šest mjeseci. Prije glavnih radova bilo je potrebno izmjestiti dalekovod. Nakon tehničkog pregleda i upisa u registar, reciklažno dvorišta u funkciji bi trebalo biti od ove jeseni, dodaje gradonačelnik Gospočić. Izgradnjom reciklažnog dvorišta osigurat će se tako zasebno prikupljanje korisnih sirovina, obradu, ponovno korištenje otpada te smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Inače, vrijednost radova je 3, 1 milijun kuna 3,5 milijuna kuna, od čega veći dio sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dio Ministarstvo regionalnog razvoja, a dio je vlastita komponenta Grada Donja Stubica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook