Prethodni članak
Sljedeći članak

Rebalans Proračuna opet nije donesen. Upitna isplata božićnica, stipendija…


Rebalans proračuna Grada Oroslavja niti iz novog pokušaja nije donesen. Na jučerašnjoj sjednici oroslavskog Gradskog vijeća za prve izmjene proračuna ruku je diglo šest vijećnika od devet prisutnih, dok su tri HDZ – ova vijećnika bila suzdržana. No, kako je za donošenje rebalansa potrebna većina svih vijećnika, a ne samo onih prisutnih, on ponovo nije prihvaćen.

– Opet nismo dobili konkretno objašnjenje zašto nije izglasan. Da, neke stavke su probijene u proračunu, ali morali smo platiti struju, a svi znamo da su energenti poskupjeli, no nismo mogli dozvoliti da nam pogase javnu rasvjetu i ištekaju sve priključke. Zato je rebalans tu, da se korigiraju stvari i mijenjaju. Mi imamo višak prihoda, znatna poboljšanja u financijama, ali ne možemo to koristiti. Stipendije, božićnice umirovljenicima, naknade za novorođene… Sve je to upitno da li će se isplatiti. Lani nismo mogli jer smo bili u financijskim problemima, a sada kada smo financijski stali na noge, imamo višak prihoda, nažalost nas koče vijećnici – rekao je gradonačelnik Viktor Šimunić.

Tijekom rasprave o rebalansu, HDZ – ov vijećnik Emil Gredičak imao je primjedbe na neke stavke u proračunu koje su probijene, no, obzirom da su vijećnici HDZ – a, koji su bili suzdržani u izglasavanju rebalansa, naglo napustili sjednicu prije završetka, nismo bili u prilici upitati ih za komentar, odnosno zbog čega nisu glasali za donošenje rebalansa.

Spomenimo i da vijećnici SDP - a sjednici nisu prisustvovali.

Dokle će to tako funkcionirati bez donošenja glavnih i važnih odluka, pita se gradonačelnik, obzirom da će se na dnevnom redu uskoro naći i donošenje proračuna za 2023. godinu. – Ovo je nevjerojatno. Svi kraj nas idu naprijed, jedino se konstantno koči razvoj našeg grada. Za mjesec dana nam dolazi proračun. Ak bude ovak, onda su izbori jedino rješenje. Nek ljudi vele kaj hoće i na koji način će funkcionirati ovaj grad – kaže Šimunić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook