Prethodni članak
Sljedeći članak

'Rastimo zajedno, djeca i grad’, projekt je Grada Zlatara. Nizom aktivnosti žele upotpuniti sadržaje za djecu i mlade

Osim škole plivanja, učenici trećih razreda i ove će godine na ljetovanje u Nerezine, a uvode se i sportske stipendije u Zlataru


‘Rastimo zajedno, djeca i grad’, projekt je kojeg provodi Grad Zlatar, kako bi nizom aktivnosti upotpunio i uljepšao sadržaje za djecu i mlade. Ove godine ponovno se išlo korak dalje, i soim škole plivanja, Grad Zlatar je s Gradom Vrbovce, potpisao sporazum o korištenju njihovog odmarališta u Nerezinama na Lošinju.

10 dana ljetovanja i škole plivanja

– Time omogućujemo našim učenicima trećeg razreda školu plivanja i ljetovanje od 10 dana. Mislim da je to dobra prilika za roditelje, budući da za 50 posto cijene financira Grad Zlatar. Radi se o deset dana ljetovanja, imaju uključen i prijevoz, voditelje putovanja, učitelje škole plivanja, medicinsku sestra i animatore koji im uputpunjuju slobodno vrijeme – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Svima koji su slabijeg imovinskog stanja Grad plaća 100 posto cijenu. - Prošle godinu smo prvi puta to pokrenuli, roditelji, učitelji i djeca su bili zadovoljni i nadam se da će i ove godine ići u što većem broju. Važno je, smatramo, upotpuniti dodatne stvari, to je bitno za mlade, nije bitna samo infrastruktura nego moramo ulagati, posebno u najmlađe – ističe gradonačelnica.

Tri stipendije od 500 kuna mjesečno

A na tragu još boljih uvjeta za mlade, kao što je prošle godine i najavljeno, Grad je osim povećanja broja i iznosa stipendija za učenike i studente, odlučio uvesti i stipendije za sportaše. – Trenutno je u tijeku natječaj za dodjelu tri stipendije od 500 kuna mjesečno, a odobravaju se za školsku godinu, za učenike od listopada do lipnja sljedeće godine, a za studente od listopada do rujna sljedeće godine. Odredili smo bodovanje ovisno o angažmanu koji imaju van županije, državna natjecanje, europska natjecanja i promocija Zlatara i pozivamo sve uspješne sportaše na području grada Zlatara da se prijave za dodjelu te stipendije – kaže gradonačelnica, dodavši da, kako ranije nije bilo sportskih stipendija, Grad je najbolje sportaše dvije godine za redom nagrađivao jednokratnim novčanim iznosom povodom Dana grada. – No, mislimo da će zbog odlaska van Zlatara na treninge, natjecanja, sigurno mjesečna potpora biti važna – zaključuje gradonačelnica. Rok za prijavu na natječaj je 1. ožujka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook