Prethodni članak
Sljedeći članak

Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima i redovitim studentina s područja općine Bedekovčina

Rok za podnošenje zahtjeva iznosi 15 dana od dana objave natječaja i ističe 26. listopada 2021., a u postupak rješavanja uzimat će se samo potpuno dokumentirani zahtjevi


Raspisan je natječaj za učeničke stipendije u sljedeće tri kategorije: A-10 stipendije za nadarene učenike u iznosu od 200 kuna, B-15 stipendija za učenike po socijalnom kriteriju u iznosu od 200 kuna mjesečno i C- stipendije za učenike deficitarnih zanimanja također u istom iznosu. Učenici mogu podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije u samo jednoj kategoriji. Pravo podnošenja zahtjeva za Natječaj u  A kategorije (nadareni učenici) imaju učenici s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za osmi razred osnovne škole od najmanje 4,70. Učenici imaju pravo podnošenja zahtjeva za Natječaj u B kategoriji oni s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za osmi razred osnovne škole najmanje 2,80, a u C kategoriji učenici koji se školuju deficitarna zanimanja, a to su oni koji su upisali neki od obrazovnih programa: autolimar/autolimarica, autolakirer/autolakirerica, zidar/zidarica, instalater/instalaterka grijanja i klimatizacije, stojobravar/strojobravarica, keramičar/keramičarka, vodoinstalater/ vodoinstalaterka, konobar/konobarica, kuhar/kuharica, tesar/tesarica, soboslikar/soboslikarica, elektroinstalater/elektroinstalaterka.

Raspisan je natječaj i za studentske stipendije u iznosu od 500 kuna.Pravo podnošenja zahtjeva za studentsku stipendiju imaju svi redoviti studenti  koji nisu ponavljali niti jednu godinu studija.Rok za podnošenje  zahtjeva ističe 26. listopada 2021., a u postupak rješavanja uzimat će se samo potpuno dokumentirani zahtjevi. Zahtjevi se dostavljaju Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, Bedekovčina, osobno ili preporučeno poštom. Podnose se na posebnim obrascima, koje zainteresirani učenici i studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, Bedekovčina ili preuzeti s web stranice: www.bedekovcina.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook