Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADOVI U LOBORU]Uz županijsku cestu završava se nogostup i gradi potporni zid

S dolaskom lijepog vremena zahuktali su se radovi na izgradnji i održavanju komunalne infrastrukture


Na području Općine Lobor u tijeku su u radovi na dovršetku nogostupa uz županijsku cestu 2128 Završje Loborsko. Radove izvodi firma Završni radovi Krešo d.o.o. koja je na natječaju bila najpovoljnija.

- Gradi se potporni zid te se završava nogostup. S radovima nastavka nogostupa u tom dijelu županijske ceste nastavit ćemo nakon rekonstrukcije zavoja kod „Gljaja“ koju treba izvršiti Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije – objasnila je načelnica Ljubica Jembrih. Kako je konačno stiglo lijepo vrijeme krenuli su i ostali radovi.

- Trenutno se na nerazvrstanim cestama šiša raslinje te se kopaju odvodni kanali. Sukladno planovima mjesnih odbora uređuju se nerazvrstane ceste kamenim materijalom. Također se radi na proširenju javne rasvjete u mjestima gdje je do sada nije bilo. Poljoprivredna služba prema Odluci o agrotehničkim mjerama Općine Lobor u suradnji s mjesnim odborima obilazi poljoprivredne zapuštene parcele te obavještava vlasnike, suvlasnike i posjednike katastarskih čestica da se iste čiste ili obrađuju. Tu nailazimo na problem nerazriješenih imovinsko - pravnih odnosa te s korisnicima centra za socijalnu skrb, gdje zakonski nije dorečeno tko je dužan održavati zemljište. Na česticama gdje su vlasnici poznati ostvarujemo dobre rezultate te dalje pozivamo naše sumještane na dobru suradnju u provođenju agrotehničkih mjera, a sve na dobrobit svih sumještana Općine Lobor – rekla je Jembrih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook