Prethodni članak
Sljedeći članak

RADOVI NA MOSTU MOKRICE: Ako možete, koristite prema Oroslavju druge pravce

Prema najavama iz Hrvatskih cesta, radovi će trajati oko mjesec dana


U tijeku su radovi na mostu Mokrice, između Oroslavja i Zaboka. Radovi su započeli u ponedjeljak, a radi se o sanaciji pješačkih hodnika i ugradnje prijelaznih naprava na mostu preko Krapine.

Kako javili iz Hrvatskih cesta, na mostu Mokrice prijelazne naprave nisu ugrađene. 'Vidljive su pukotine i ulegnuća u asfaltu s obje strane mosta iznad upornjaka na pozicijama završetka rasponske konstrukcije i pješačkih hodnika. U pravcu pukotina na asfaltu nastale su i pukotine na spojevima pješačkih hodnika s betonskim trakama izvedenim u nastavku. Iz tog razloga pristupilo se izradi tehničkog rješenja sanacije. Cilj sanacije je održavanje objekta, koji ima veliku prometnu važnost za Krapinsko – zagorsku županiju, a sve kako u budućnosti ne bi došlo do većih oštećenja na mostu i njegovoj konstrukciji', kažu iz Hrvatskih cesta.

U sklopu radova također će se obnoviti kompletno i habajući sloj asfalta, na samom mostu, ali i na prilazima. Rok za izvođenje je dva mjeseca, ali s obzirom da će izvođač raditi u dvije, pa čak i tri smjene (kada će tehnologija radova to dozvoliti), očekuje se završetak kroz otprilike mjesec dana, odnosno prije početka školske godine, najavili su iz Hrvatskih cesta te mole vozače za strpljenje.

Promet se na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično jednim prometnim trakom uz pomoć pokretnih semafora i fizičkih osoba. Naš je fotograf jutro snimio tijek radova, ali i gužve koje se stvaraju na spomenutom dijelu ceste, stoga vozačima koji putuju prema Oroslavju preporučamo obilazak, odnosno druge prometne pravce, ukoliko su u mogućnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook