Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na cesti Lupinjak - Klenovec Humski - Taborsko u ozbiljnoj su fazi realizacije

Rekonstrukcija obuhvaća oborinsku odvodnju, određene korekcije zavoja, zamjenu temelja, gornjeg i donjeg postroja cesta i presvlačenje novim asfaltom


Radovi na na rekonstrukciji općinske nerazvrstane ceste na potezu od Strmca odnosno Lupinjaka preko Klenovca Humskog do Taborskog, u dužini 5,5 kilometara, idu dobrim tempom i u ozbiljnoj su fazi, a njezin kompletan završetak planira se do kraja godine, doznajemo od načelnika Zvonka Jutriše.

Dobar dio ceste pod asfaltom

Izvođač radova je MB – Transgradnja iz Krapine, a asfalter Kolnik. Polovica ceste je u završnoj fazi, a ostatak dionice se priprema za asfaltiranje. To je ujedno spojna cesta između dviju državnih prometnica Krapina – Lupinjak - Hum (D- 207) i Hum – Pregrada (D-206). Rekonstrukcija obuhvaća kompletnu obnovu podloge, kompletnu oborinsku odvodnju, uređene bankine i potporne zidove i vrijedna je više 9 milijuna kuna, što je čini velikom investicijom koje se realizira na području općine Hum na Sutli.

Europska, nacionalna i općinska sredstva

Podsjetimo, projekt se provodi temeljem Ugovora o financiranju, sklopljenim s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kroz Mjeru 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Projekt je ukupno vrijedan 9,5 milijuna kuna brutto. Iz proračuna Europske unije financira se 85 posto, a iz proračuna Republike Hrvatske 15 posto odobrenog iznosa. Dio sredstava iz proračuna izdvaja i Općina Hum na Sutli i to oko 1,7 milijuna kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook