Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADNO U HRAŠĆINI] Napreduju radovi na uređenju nogostupa i kanalizacije

Školska sportska dvorana u Hrašćini gradi se prema planu, a odvijaju se i drugi komunalni radovi


U općini Hrašćina radna je atmosfera. Najveća investicija, školska sportska dvorana dobro napreduje, a punom se parom nastavljaju i radovi na uređenju nogostupa, kanalizacije i odvodnje do centra Hrašćine Trgovišća. U sklopu tih radova uređuje se ulaz ispred škole, a pripremljen je i dio nogostupa. Radove izvodi Obrt za iskope i prijevoz Čukelj iz Budinščine, a krenuli su 22. srpnja.

– Dalje kreće kopanje za podzemni vod struje. U investiciji sudjeluje Zagorski vodovod, Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije, Općina Hrašćina i Elektra. Napravit će se posebni kabel koji će voditi od trafostanice do nove sportske dvorane kod područne škole Hrašćina, odnosno izvest će se podzemni kabel u dijelu gdje imamo javnu rasvjetu – pojašnjava načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač. Postavlja se 500 m cijevi za kanalizaciju, oko 350 m vodovodnih cijevi i potom 200 m pločnika od škole do trga te oko 500 m podzemnog kabela za struju. Bez radova koji se tiču Elektre, investicija je vrijedna oko milijun kuna. Iako sve neće biti završeno do početka nastave, ulaz u školu bit će riješen i sve će biti sigurno za učenike, napominje načelnik Tukač.

Javna rasvjeta

Što se tiče rekonstrukcije odnosno proširenja javne rasvjete, raspisan je natječaj. Općina Hrašćina u tu je namjenu dobila određena sredstva preko Ministarstva graditeljstva. – Vrijednost natječaja je oko 500 tisuća kuna. Ovih će dana biti raspisan i natječaj za dio asfaltiranja ceste Žežlji – Drnetići, što je vrijednost od 460 tisuća kuna. Značaj ove prometnice je velik za mještane općine Hrašćina, jer spaja Gornji i Donji Domovec i ona je alternativna prometnica u slučaju zatvaranja županijske ceste 2171, na kojoj se često pojavljuju klizišta. Postavili smo i dvije nadstrešnice uz državnu cestu D24 u Gornjem Kraljevcu, kako bi našim građanima, a posebno školarcima, olakšali putovanje autobusima. Idemo dalje sa šodranjem puteva, održavanjem prometnica, otkosom raslinja uz bankine, a uskoro će se obaviti i deratizacija, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Veterinarskom stanicom u Zlatar Bistrici – navodi načelnik Branko Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook