Prethodni članak
Sljedeći članak

Radno je u Klanjcu: Puno toga obnavlja se za 2,7 milijuna eura


Na području Grada Klanjca trenutno je otvoreno pet gradilišta kojima se želi obnoviti i staviti u funkciju područja pogođena zagrebačkim i petrinjskim potresima 2020. godine.

– Radovi su u punom jeku. Jedno od gradilišta je Brozova zgrada čija se vrijednost radova kreće oko 1,7 milijuna eura. Imamo i dvije ceste i dva klizišta, čija je ukupna vrijednost milijun eura. U obnovi je tzv. Bartološak, relacija Dol Klanječki – Rakovec, cesta dužine preko 600 metara i cesta od Klanjca preko Svetog Florijana do Gredica dužine oko 2800 metara. Imamo i dva klizišta, jedno kod Harapina na Svetom Florijanu i jedno klizište u Policama kod Gašpara. Ovo u Policama je veće klizište, jer se tu između ostalog postavlja 48 pilota dubokih između 8 i 12 metara. Na oba klizišta, kao i na cestama, radovi su u punom jeku i završit će se na vrijeme. Završetak svih radova očekuje se najkasnije do 15. lipnja. Sve što smo planirali u obnovi izvršiti ćemo u zadanim rokovima i u financijskim okvirima predviđenih natječajem – izvijestio je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Nažalost, obilne kiše i nevrijeme koje je u posljednje vrijeme zahvatilo područje Klanjca prouzročili su pojavu četiri nova klizišta.

– Jedno novootvoreno klizište je na relaciji Gredice – Gorkovec, a drugo na relaciji Sveti Florijan – Tomaševec. Obje su ceste trenutno zatvorene za sav promet. Na cesti Sveti Florijan – Tomaševec oštećena je sama prometnica, u dužini od oko trideset metara došlo je do odrona na samoj cesti, dok je na cesti Gredice – Gorkovec došlo do odrona šumskog materijala na cestu koja je ostala zatrpana. Tu smo cestu pokušali djelomično otvoriti tako da bismo ju malo sanirali da se može proći osobnim vozilima, međutim bila je otvorena svega nekoliko sati, jer je na nju nastavio klizati novi materijal. Čim se vremenske prilike malo poprave pokušat ćemo taj materijal maknuti s ceste, a klizište koje je na cesti Sveti Florijan – Tomaševec morat će pričekati početak srpnja, jer u ovom trenutku jednostavno je sva građevinska operativa angažirana na obnovi oštećenih zgrada, cesta i klizišta nakon potresa i jednostavno nije moguće dobiti apsolutno nikoga tko bi se mogao primiti tih radova – rekao nam je klanječki gradonačelnik.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook