Prethodni članak
Sljedeći članak

Radio Marija Bistrica proslavio 20. rođendan

Radio Marija Bistrica s emitiranjem je započeo 4. travnja 1999. godine, na sam Uskrs


U nedjelju je 20. rođendan proslavio Radio Marija Bistrica. Riječ je o lokalnoj radio postoji, koja je s emitiranjem započela 4. travnja 1999. godine, na Uskrs, najprije na frekvenciji 99,4 mhz-a, da bi nakon mjesec dana prešla na 100,4 mhz-a, frekvenciju na kojoj emitira i danas.

Ova je radio postaja karakteristična po tome što emitira program i svjetovnog, ali i vjerskog karaktera, a smještana je u prostorijama Svetišta Majke Božje Bistričke. Svetište, kao i Općina Marija Bistrica, osim što su osnivači ove radio postaje su i glavni podupiratelji, no tu je i suradnja s brojnim drugim institucijama u općini i županiji.

Program obilježavanja počeo je u 18 sati misom koju, je predslavio preč. Domagoj Matošević, rektor Svetišta MBB, a potom je u Dvorani Božjeg milosrđa održana kratka svečanost proslave 20. obljetnice. U glazbenom dijelu programa nastupio je ŽVS Viva Corona Marie, a osnivanja radija prisjetio se mons. Lovro Cindori, kanonik prvostolnog Kaptola zagrebačkog, koji je bio glavni pokretač ovog radija prije 20 godine, kada je obnašao službu rektora Svetišta MBB.

Rođendanske čestitke uputili su i sadašnji župnik u Mariji Bistrici preč. Domagoj Matošević, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i župan KZŽ Željko Kolar.

Program obilježavanja završio je prekrasnim koncertom duhovne glazbe, kod 12. postaje bistričke kalvarije, na kojem su nastupili ''Božja slava band'' i Petar Buljan („Božja pobjeda“). Nažalost koncert je vrlo brzo prekinula kiša i bitno pokvarila završnicu proslave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook