Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvomajsko druženje i proslava 27. obljetnice VRO 'Bljesak' u Zaboku: 'Danas zaboravimo sve što je tjeskobno'

Na druženje su stigle i braniteljske udruge iz Virovitičko-podravske, Vukovarsko srijemske i Sisačko – moslavačke županije


U sklopu manifestacije 'Svibanj u Zaboku' danas se održava Prvomajsko druženje i proslava 27. obljetnice VRO ‘Bljesak'. Uz potporu grada Zaboka, Krapinsko-zagorske županije, Ministarstva hrvatskih branitelja obilježava se 27. godišnjicu VRO Bljesak, 31. godišnjica od početka Domovinskog rata i početak obilježavanja Dana grada Zaboka.

Na druženje su stigle i braniteljske udruge iz Virovitičko-podravske, Vukovarsko srijemske i Sisačko – moslavačke županije. Nakon polaganja vijenaca na gradskom groblju u Zaboku poginulim hrvatskim braniteljima i zajedničkog ručka, organizirane su sportske igre i druženje. Od 17 sati u sportskoj dvorani odigrat će se revijalna utakmica branitelja i žena branitelja, a za glazbeni program pobrinut će se Tamburaški sastav Brajde.

Josip Horvatin, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, rekao je da zadnjih par godina branitelji nisu imali normalna druženja zbog COVID – a. – Tu su i potresi, tragedija u Ukrajini, svi ti događaji na sve nas, a osobito branitelje, ostavljaju duboki targ. Želim dobrodošlicu u ime dragovoljaca i veterana grada Zaboka. Današnje druženje smo zamisli da budemo s građanima, da zaboravimo ono što je tjeskobno. Želim da se lijepo zabavite – poručio je Horvatin.

Župan Željko Kolar istaknuo je da nema ni jednog dijela Hrvatske gdje su se odvijala vojna djelovanja, a da Zagorci nisu sudjelovali kroz neku od ili vojnih ili policijskih postojba. - Bljesak je prva veća vojno – redarstvena operacija, gdje su hrvatska vojska i policija pokazale da mogu oslobađati hrvatski teritoij. Mi smo posebno emotivno vezani za tu akciju jer, osim 51 hrvatskog branitelja i policajca, poginuo je i naš Rudi Perešin. Kažu da uvijek najbolji odlaze, pa je tako i to bilo i tog puta. Svaku ovakvu priliku treba iskoristiti da se prisjetimo naših branitelja, ali i njhovih obitelji i ovdje u miru radimo na način da njihova žrtva u ratu neće biti uzaludna – rekao je Kolar te čestitao svima Praznik rada.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekao je da je trenutak težak zbog onog što se događa u Ukrajini. – Ako itko razumije što se tamo događa, to smo mi. Ne samo granate, meci, već i tjeskoba i strah za svoje bližnje. Danas nemojmo biti opterećeni time, već radosni i veseli da se vidimo, da smo na svojim nogama, da smo približno dobroga zdravlja i da nas ne bude omelo nevrijeme. Vjerujem da ćemo se zabaviti i uživati – zaključio je Hanžek.
Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić također je svima poželio ugodno druženje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook