Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU] Patrik Erceg dvostruki državni prvak


U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza na 50 metarskom olimpijskom bazenu Svetice u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za kadete i kadetkinje. Nastupilo je 215 plivača i plivačica iz 30 hrvatskih klubova. Među njima je su bili i plivači i plivačice Olimpa kadetske dobi, ukupno njih petero, dva plivača i tri plivačice, naravno uz stručno vodstvo prof. Ivice Androića, koji je puta Zagreba poveo: Patrika Ercega(2005.), Maura Šipeka Glavača (2006.), Janu Pavalić (2007.), Vanju Bartol (2007.), Emmu Horvat (2008.) i Gitu Vlahek (2007.). Olimpovci su se kući vratili s pet odličja, od čega su tri bila zlatnog, a po jedno srebrnog i brončanog sjaja. Patrik Erceg osvojio je tri, a Jana Pavalić dva odličja.
Već prvog natjecateljskog dana Patrik Erceg postao je državni prvak na dionici 200 metara mješovito. Spomenutu dionicu Erceg je prošao u vremenu 2:18,45 što je njegov osobni rekord. Državni naslov na 200 mješovito donio mu je 558 FINA bodova. Erceg je postao i državni prvak na 100 leptir, gdje je također popravio svoj osobni rekord koji sada iznosi 59,22, a taj je uspjeh vrednovan s 595 FINA bodova. Nakon dva zlata Erceg je bio srebrni na 100 slobodno s vremenom 55,86 što je također njegov osobni rekord, a srebro je nagrađeno s 592 FINA boda. Uz tri medalje Erecg je na PH za kadete primio i nagradu za drugo mjesto u serijalu HPS Mini Grand prix Hrvatska, što je još jedan veliki uspjeh za ovog četrnaestogodišnjaka iz Krapinskih Toplica.

Jana Pavalić državna prvakinja na 100 leptir

Dionca 100 leptir očito je dionica PK Olimp, jer se i Jana Pavalić okitila naslovom državne prvakinje na toj dionici, a prošla ju je u vremenu 1:06,96 što je njen novi osobni rekord, nagrađen s 573 FINA boda. Uspjeh Jane Pavalić još je više vrijedniji ako se zna da je Jana godinu dana mlađa u odnosu na konkurenciju. Na 100 slobodno Jana je bila brončana s rezultatom 1:01,70, a taj je uspjeh vrednovan sa čak 601 FINA bodom.
Prvi dan natjecanja Plivao je Mauro Šipek Glavač i kao godinu dana mlađi od konkurencije uvrtio se u plasman top 20, a Ema Horvat u top 30. Deseto mjesto osvojila je i Olimpova štafeta u sastavu Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat i Gita Vlahek na 4 x 100 slobodno s rezultatom 4:43,42.
Od 29. srpnja započinje četverodnevno Prvenstvo Hrvatske za starije kategorije, a put Zagreba iz baze u Tuheljskim Toplicama krenut će: Vili Sivec, Patrik Erceg, Petar Pavalić, Hana Sivec, Jana Pavalić, Magda Slovenec, Lana Halapir i odlukom predsjednika kluba Tesa Novak, koja je prethodno zatražila ispisnicu jer seli u Zagreb zbog školskih obaveza.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook