Prethodni članak
Sljedeći članak

Prva zagorska ekipa na crossfit natjecanju

Zabočani ostvarili peto mjesto i pokazali vještine u trčanju, olimpijskom dizanju, plivanju i gimnastici


Zagorski su natjecatelji ove godine po prvi puta sudjelovali na timskom natjecanju u crossfitu 'Team battle 2021.', održanom proteklog vikenda.

Tim se sastoji od 2 muška natjecatelja i 1 ženske natjecateljice - Saša Tršinski, Karlo Tumpa i Marko Vrbanec koji je ujedno i trener crossfita. Natjecanje je trajalo dva dana, tražila se "najfit" ekipa u čak 7 odrađenih treninga, a Zabočani su ostvarili 5. mjesto u ukupnom poretku.

Inače, crossfit je visoko intenzivan te konstantno varijabilan način vježbanja popularan u cijelom svijetu, pogotovo u Americi gdje se elementi crossfita primjenjuju i u školama. Zbog načina treninga koji iziskuje minimalnu opremu, a garantira maksimalnu učinkovitost crossfit je iznimno brzo rastuć način treniranja, ali i natjecanja. Timovi su kroz natjecanje trebali pokazati svoje vještine u trčanju, olimpijskom dizanju, plivanju i gimnastici. Zanimljivosti natjecanja svakako pridonosi različitost izazova koje sportaši saznaju tek na dan natjecanja. Iznimno je bitan i faktor vremena, a presudna  je strategija koja se radi unutar tima za svaki postavljeni zadatak. Već za 2 tjedna ekipu očekuje novi izazov, gdje će se individualno natjecati na internacionalnom prestižnom natjecanju "Varaždin throwdown-u".

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook