Prethodni članak
Sljedeći članak

Prva radobojska proslava Martinja u Hiži zagorskih štruklji

U Hiži vinove loze i u Centru za posjetitelje održala se također po prvi put u Radoboju „Wine and art“ radionica


U subotu je održana jedna od najvećih zagorskih proslava, proslava Martinja u Radoboju. Ova prva Radobojska proslava Martinja održala se u Hiži zagorskih štruklji. Hiža štrukljov bila je puna posjetitelja među kojima su bili i članovi udruge umirovljenika „Radobojsko srce 65+“.

Martinjsku ceremoniju i krštenje mošta vodio je vinski biskup Branko Bolfek. Za okupljene pripremljena je bogata okrijepa uz dobru glazbu i zabavu za koju je bio zaslužan Kontra bend. Zabava i veselje trajalo je do kasnih popodnevnih sati.

Povodom proslave Martinja isti dan u Hiži vinove loze i u Centru za posjetitelje održala se također po prvi put u Radoboju „Wine and art“ radionica. Za veliki broj polaznica radionice, pripremljena je u Hiži vinove loze prezentacija ovog Interpretacijskog centra obogaćenog VR naočalama čiju su vinsku projekciju pogledale sve polaznice. Također je za njih pripremljena i degustacija nekoliko vrsta vina radobojskih OPG-ova pod stručnim vodstvom sommeliera Gorana Rihtara.

Nakon degustacije, polaznice su prionule na onaj kreativnidio, akvarel tehnikom stvarale su svoja umjetnička djela vinske tematike. Voditeljica „Art and wine“ radionice Martina Zaplatić, učiteljica likovne kulture, polaznicama je pokazala tehnike bojanja akvalerom koje su pod njezinom stručnim vodstvo napravile predivne umjetničke radove.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook