Prethodni članak
Sljedeći članak

Prva cijepljena Zagorka: 'Želim natrag svoj život sa zagrljajima i ispijanjem kave'

Medicinska sestra u Zavodu za hitnu, Zagorka Karolina Galic nije imala nus pojave ni prvog dana, a nema ni sada


 Medicinska sestra u Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, Karolina Galic, prva je Zagorka koju je uz tri ostala djelatnika cijepila cjepivom protiv covida dr.Iskra Pezdirc. Kad je procijepila četvero djelatnika te ustanove, ista medicinska sestra Karolina Galic, cijepila je na kaju, kao petu prvog dana, dr. Iskru Pezdirc.

Karolina Galic nakon tog cijepljenja odradila je svoju 24 - satnu smjenu, dakle cijeli dan i noć, a ujutro kad smo razgovarali s njom rekla je da se osjeća odlično, ništa ne osjeti, a čak nije dobila ni oteklinu koja se obično dobije kod mjesta uboda. Objasnila nam je da se željela cijepiti, a odluka da to bude baš ona bila je slučajna. Ništa ne osjeća ni danas.

- Doktorica i ja bile smo u smjeni i došloje još troje naših kolega – objasnila je sestra Karolina koja se na pitanje kako to da je baš ona prva sjela na stolac za cijepljenje samo nasmijala i rekla: 'Mora netko probiti led'.

- Željela sam se cijepiti, a razlog je vrlo jednostavan: želim natrag svoj život sa zagrljajima, s ispijanjem kavei bez maske, život kakav sam imala sa svime što on donosi. Želim da svi imaju svoj život kakav žele živjeti. Pozivam zato sve da se cijepe, da počnemo živjeti. Osobito tu mislim na zdravstvene djelatnike, jer ako oni obole tko će liječiti ljude? Moramo misliti i na budućnost, svoju, naše djece, naših najbližih i budućnost u najširem smislu riječi - jednostavno je odgovorila Karolina Galic.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook