Prethodni članak
Sljedeći članak

Protiv petorice zagorskih dilera USKOK podigao optužnicu


USKOK je protiv petorice osumnjičenih zagorskih dilera podigao optužnicu kojom ih tereti za nabavu i preprodaju raznih vrsta droga čime su zaradili najmanje 225.000 kuna, piše index.hr.

Tužiteljstvo je izvijestilo da prvookrivljenog 29-godišnjaka tereti da je od 2020. do 13. srpnja ove godine, na području Bistre i Krapinsko-zagorske županije, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi zarade od nabave, prijevoza, držanja i daljnje preprodaje većih količina raznih vrsta droga.

Sve vrste droga

Uskok je precizirao da je 29-godišnjak nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, MDMA, heroina i marihuane koje je skladištio i predavao ostalim okrivljenicima na čuvanje do daljnje prodaje. Četvorka je novac od kupaca prosljeđivala 29-godišnjaku koji je s njima dijelio zaradu sukladno njihovom angažmanu, dodao je Uskok.

Skupina je na ilegalnom tržištu, po sumnjama tužiteljstva, prodala najmanje 1.3 kilograma marihuane, 86 grama kokaina, 926 tableta MDMA, 443 grama amfetamina te 2.36 grama ulja marihuane, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist od 225.835 kuna. Tužiteljstvo nadodaje da je u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook