Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROSLAVLJEN DAN GRADA] 'Da su našoj županiji barem dva ovako uspješna Zaboka'


Svečanom sjednicom održanom u OŠ K.Š. Gjalski, svečano je obilježen Dan grada Zaboka. U kratkom je filmu prikazano što se sve u Zaboku radilo u proteklih godinu dana, a kratkom je prezentacijom predstavljen i projekt MIPOS čija je voditeljica zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek.

U svom je govoru gradonačelnik Ivan Hanžek nabrojio neke od najznačajnijih projekata koji su se realizirali ili se još uvijek realiziraju. Kao jedan od najvažnijih, ali i onih koji ga najviše vesele, istaknuo je modernizaciju i elektrifikaciju pruge Zaprešić - Zabok. Prvo je to sveobuhvatno i veliko ulaganje u prugu, dodao je Hanžek, nakon njenog postavljanja. - To je veliki projekt za Zabok, ali i za cijelu županiju i za oni koji rade ili studiraju u Zagrebu. Tu moram zahvaliti i nekadašnjem ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću, ali i sadašnjem Olegu Buktoviću. Kada projekt bude primicao kraju i jednom i drugom dodijelit ćemo priznanje, ali i Jurici Krleži, nekdašnjem čelnom čovjeku Hrvatskih cesta te sadašnjem čelniku Josipu Škoriću zbog toga što je započeo i dalje ide projekt spojne ceste Zabok - Krapina - rekao je Hanžek. Spomenuo je i višemilijunski projekt pročistača otpadnih voda koji će se realizirati diljem velikog djela županije pa i u Zaboku, ali je i premjerno na sjednici istaknuo kako je projekt Regeneratora prošao provjeru druge komisije te je gotovo sigurno da će biti prihvaćen i sufinanciran iz EU fondova.

- Uza sve projekte, sve ceste i sva druga ulaganja, moramo spomenuti i ljude. Vrijedne Zabočane i Zabočanke koje su započele brojne projekt, a koje mi nastavljamo i ostavljamo za buduće generacije. Ulažemo najviš sredstava za sport od svih jedinica lokalne samouprave u županiji, potičemo rad naših udruga koje ostvaruju odlične rezultate, a socijalna komponenta i školstvo također su nam od iznimne važnosti - naglasio je gradonačelnik Zaboka. Kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića nekoliko riječi rekao je i saborski zastupnik Žarko Tušek. Istaknuo je kako je impresivno što se u gradu Zaboku čini te dodao kako mora jačati zagorski lobi koji će raditi velike stvari za Zagorje.


Lijepe riječi o Zaboku rekao je i krapinsko - zagorski župan Željko Kolar uz konstataciju da uvijek govori kako bi županiji trebala barem dva Zaboka. - Kad dođete u Zabok onda srećete ljude koji su kreativni i najbolji u svim sferama života. Upravo je to snaga Zaboka. No treba naglasiti i neke projekta Krapinsko - zagorske županije. To je izgradnja Područne škole u Martinišću, energetska obnova osnovne škole koja je u tijeku, vraćena je hitna u centar grada, a tu je i Centar za kompetencije u turizmu koji će se graditi u SŠ Zabok - nabrojio je Kolar dodavši da se preko EU fondova nabavila i oprema za OB Zabok. Spomenuo je nužnost suradnje Države, Županije i lokalne zajednice što će dovesti o jakog pozicioniranja Zagorja kao ozbiljne regije.


Potpredsjednik Hrvatskog sabora, Sinša Hajdaš Dončić također je pohvalio razvoj Zaboka, ali i još jednom spomenuo kako grad čine ljudi. - Prije dva tjedna udruga iz Zaboka dovela je 1200 trekkera iz cijele Hrvatske šire. Onda zapravo vidite što je grad. Grad su ljudi i udruge koje za njega daju svoje slobodno vrijeme, srce i trud baš kao ovdje - naglasio je Hajdaš Dončić čestitajući svi dosadašnjim gradonačelnicima, a posebno Ivanu Hanžeku koji je, kako je rekao, najdugovječniji gradonačelnik u našoj županiji.


Na svečanosti su dodijeljena i priznanja istaknutim pojedinicima i tvrtkama. Priznanja su otišla u ruke Poduzetništva Tomo Varga, Kreši Završkom i Puhačkom orkestru DVD - a Špičkovina. Gradonačelnik Hanžek je dodijelio i dvije zahvalnice posthumno koje su preuzele obitelj dr. Zlatka Crkvenčića i dr. Krešimira Šoštara.


Sjednicu su svojim glazbenim umijećem uveličali članovi PO DVD - a Špičkovina koji su zaslužili ovacije publike te učenici osnovne i srednje glazbene škole. Svojim su prisustvom događaj uveličali i brojni načelnici i gradonačelnici, predsjdnik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Županijske obrtničke komore Davor Pleško, saborska zastupnica Marija Puh te brojni predstavnici institucija i udruga.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb do 06:00 sati ujutro, zbog pregleda tunela, prekinut je promet od čvora Delnice do čvora Oštrovica u smjeru Rijeke. Obilazak je starom cestom (DC3). U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Kroz tunel Učka do 05:0...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program