Prethodni članak
Sljedeći članak

Prošireno križanje u Kuzmincu, čeka se još postavljanje kamere za mjerenje brzine

Završili su radovi na rekonstrukciji nepreglednog križanja državne ceste D35 i županijske ceste ŽC 2125


Završili su radovi na sanaciji nepreglednog križanja državne ceste D35 i županijske ceste županijske ceste ŽC 2125 u Kuzmincu u općini Mihovljan. Investitor su bile Hrvatske ceste, a investicija je bez PDV-a vrijedna oko 500 tisuća kuna. Hrvatske ceste radile su na korekciji prilaza na državnu cestu D35 sa županijske ceste, a ujedno su se korigirali horizontalni i vertikalni elementi ceste i pješačkog hodnika. Izvođač radova bila je tvrtka Zagorje gradnja iz Zagreba.

Načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić kaže kako se rekonstrukciji problematičnog križanja prišlo na zahtjev Općine Mihovljan koja je na taj problem upozoravala gotovo 6 godina. - Naime, Općina Mihovljan je u više navrata intenzivno od 2013. godine dostavljala zahtjeve nadležnim Hrvatskim cestama i ŽUC-u za hitno poduzimanje svih potrebnih mjera za rješavanjem tog prometnog problema. A, na problem se ukazivalo odmah po završetku sanacije državne ceste kroz Švaljkove i Kuzminec. Državna cesta je previše podignuta, a županijska je niža te je dolazilo do prijeloma i vozači nisu imali preglednost te se teško uključivali u promet iz smjera Mihovljana. Ovom investicijom ti su problemi riješeni – rekao je načelnik Bartolić. Dodao je i kako je Općina Mihovljan tražila i postavljanje semafora na toj dionici, no to im je odbijeno, ali je zato s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom dogovoreno postavljanje kamere za mjerenje brzine.

Struju bi plaćala Općina i na taj način povećala sigurnost u prometu. Rok za postavljanje kamere u Kuzmincu još nije određen. Naime, iz policije im je rečeno da će kamera stići u drugoj rundi njihovog postavljanja. Podsjetimo, u 2020. godini se planira se nabavka novih kamera za nadzor prometa koje će se postaviti na brojnim strateškim lokacijama tako da praktički više neće biti neke značajnije prometnice koja neće imati kameru. Tada bi na red stigla i kamera za Kuzminec, i to na cestu koja je izuzetno prometna i na kojoj vozači voze prebrzo, unatoč ograničenjima. Upit kada stiže kamera poslali smo Ministarstvu unutarnjih poslova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook