Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Krapinskih Toplica rebalansom smanjen za oko 15 milijuna kuna

Proteklog je tjedna održana sjednica Općinskog vijeća u Krapinskim Toplicama na kojoj je glavna tema bio Proračun


Ovog četvrtka održana je 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Krapinske Toplice na kojoj glavna točka dnevnog reda bilo donošenje rebalansa, odnosno, izmjene općinskog Proračuna za 2021. godinu. Naime, kako je već ranije najavljivala načelnica Gordana Jureković, zbog nezavidne financijske situacije u kojoj se Općina nalazi, odustalo se od novih kreditnih zaduženja, a samim time i od investicija koje su se planirale realizirati tim novcem. Također, rebalans je, kaže načelnica, bio potreban i kako bi se pokrili stari dugovi. - Ovim rebalansom Proračuna, s datumom 20. listopada 2021., pokrio se gubitak iz 2020. godine u visini od 820 tisuća kuna i uskladili su se ostvareni prihodi s rashodima, prema izvorima financiranja – pojasnila je Jureković.

Nadalje, pojašnjava načelnica, značajno su se smanjili ukupni prihodi i rashodi. -Proračunom je bilo predviđeno oko 34,5 milijuna kuna, a sada, nakon rebalansa, predviđeno je oko 19,2 milijuna kuna. Zbog rezova koje smo morali napraviti, odustali smo od kredita za izgradnju komunalne infrastrukture, što se najviše odnosilo na asfaltiranje nerazvrstanih cesta, zatim od modernizacije javne rasvjete, kao i od projekta rekonstrukcije nogometnog igrališta. Dakle, to su tri velika projekta za koje su se u prihodovnoj strani planirala sredstva koja sad nemamo. Isto tako, u prihodovnoj strani smanjili smo i predviđanja o primitku prihoda od komunalne naknade i poreza na promet nekretnina – rekla je načelnica.

Što se tiče ostalih točaka dnevnog reda sjednice, izdvojimo još i to da su toplički vijećnici jednoglasnom odlukom povećali naknadu predsjedniku Vijeća, HNS-ovom Boži Ružaku, s dosadašnjih 500 na 800 kuna mjesečno. – Mi sad više nemamo zamjenika načelnika, koji je u prošlom sazivu dobivao 2000 kuna mjesečne naknade. Isto tako, sadašnji predsjednik Vijeća odrekao se službenog mobitela, stoga su se vijećnici složili da je ovo povećanje od 300 kuna, kojim se pokriva samo dio troškova koje predsjednik Vijeća ima, i dalje značajna ušteda u odnosu na prijašnji saziv Vijeća – pojasnila je načelnica Jureković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook