Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Hrašćine za iduću godinu iznosi 13 milijuna kuna

Vijećnici su donijeli i odluku o pomoći roditeljima novorođene djece


Općinsko vijeće Hrašćine na posljednjoj je sjednici usvojilo prijedlog proračuna za 2021. godinu. Proračun je prihvaćen u visini 13 milijuna kuna. Privaćen je i rebalans proračuna za 2020. godinu. Vijećnici su donijeli i odluku o pomoći roditeljima novorođene djece. Pravo na pomoć roditeljima novorođene djece može ostvariti i koristiti roditelj za dijete rođeno u obitelji od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, a visina novčane pomoći je za prvo i drugo dijete u obitelji 1.500 kuna, za treće i četvrto dijete u obitelji 2.000 kuna te za peto i svako slijedeće u obitelji 2.500 kuna. Zahtjevi predani do 15. svibnja 2021. isplatit će se na Dan Općine, a zahtjevi predani nakon 15. svibnja 2021. biti će isplaćeni u tjednu uoči Božića. Vijeće je donijelo i odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalnih poslova održavanja javne rasvjete te odabralo tvrtku CDH USLUGE d.o.o., Hrašćina Trgovišće. Za obavljanje komunalnih poslova održavanja nerazvrstanih cesta na području općine Hrašćina prihvaćena je ponuda Čukelj obrta za iskope i prijevoz iz Budinščine, za obavljanje komunalnih poslova održavanja groblja i javnih površina ponuda Cvjećarne Mimoza iz Konjščine, a za obavljanje komunalnih poslova održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima Auto – Plus d.o.o., Sveti Ivan Zelina. Načelnik Branko Tukač na sjednici je obavijestio vijećnike da su završeni radovi asfaltiranja na cesti Žežlji – Drnetići te Trgovišće – Starinci, da se privode radovi kraju na mrtvačnici te da je u realizaciju krenuo projekt Želim dostojanstvenu starost u kojem je zaposleno 10 žena koje brinuo o 60 korisnika. Nastavljen je projekt Gerontološkog centra Zajezda, odabrana tvrtka na natječaju za projekt WiFi4EU, nabnavljeno je 470 kanti za prikupljanje korinsog otpada koje će biti podijeljene korisnicima na području općine, a u tijeku su i pripremne radnje za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa za društvene domove Kraljevec i Hrašćina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC50 Gračac-Sveti Rok. 0bilazak je državnom cestom DC522 Lovinac-Gornja Ploča- DC1 Udbina-Gračac te obrnuto.  Zbog očevida nakon ugašenog požar na osobnom vozilu na 161.+150 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program