Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Grada Krapine smanjen za 1,6 milijuna kuna

Gradonačelnik je istaknuo kako je godina stvarno dobro počela, uz značajan rast prihoda u siječnju i veljači, no onda dolazi do lockdowna i pada prihoda


Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Krapine, najznačajnija tema bile su izmjene i dopune proračuna za 2020. godinu. Određene stavke proračuna korigirale su se s obzirom na situaciju, pa prema njima i usklađen proračun. Tako je proračun ukupno smanjen za 1.625.000 kuna te sada iznosi 71.480.000 kuna.

Plaće zaposlenih u školama

- Moram naglasiti da je proračun toliko veliki jer od ove godine po prvi puta se kroz gradski proračun iskazuju i plaće svih zaposlenih u naše obje osnovne škole, iako te plaće dolaze iz državnog proračuna, što do sada nije bio slučaj. Prihodi Grada se smanjuju za oko 3 milijuna kuna, ali se prihodi proračunskih korsinika povećavaju za 1,3 milijuna kuna, prvenstveno zbog povećanja plaća u osnovnim školama, a dijelom zbog projekata koje su naši proračunski kornici dobili na raznim natječajima –pojasnio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Gradonačelnik je istaknuo kako je godina stvarno dobro počela, uz značajan rast prihoda u siječnju i veljači. – Onda dolazi do lockdowna, a ako ne radi gospodarstvo, nema seni iz čega puniti proračun pa dolazi do pada prihoda. Taj pad se osjetio do jeseni i kada se napokon počeo stabilizirati proračun, i nekako smo se počeli vraćati u normalu, opet se događa epidemija, pojedinie tvrtke su bile u problemima i zatvarane jer su zaposlenici bili stavljeni u izolaciju i dolazimo opet u jednu vrlo neizvjesno vrijeme gdje je teško predvidjeti što i kako će se događati u gospodarstvu, na tržištu, a posljedično će i gradski proračun o tome ovisiti – pojašnjava gradonačelnik.

Sukladno uputama ministarstva

Što se tiče pripreme proračuna za iduću godinu, Ministarstvo financija je prošli tjedan poslalo upute za izradu proračuna. – Poračun žemo pripremati sukladno uputama ministarstva, u ovim okolnostima je teško predvidjeti kretanja, a kroz godinu će se vidjeti kako i na koji način će pojedini prihodi se ostvarivati, a time i rashodi – zaključuje Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook