Prethodni članak
Sljedeći članak

Prolaz na tehničkom pregledu za DVD Jazvine

Još jedan projekt Općine Radoboj dobiva svoj uspješni završetak


Izgradnja potpuno novog Vatrogasnog doma u Jazvinama još jedan je projekt kojim se općina Radoboj može ponositi. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.235.671,94 kune, od čega je iznos potpore bio nešto više od 3 milijuna kuna.

Potpora je proizašla iz Programa ruralnog razvoja RH kao dio operative 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, u svrhu financiranja lokalne infrastrukture u jedinicama lokalne uprave čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju. Kada su počeli radovi, došlo je do problema s temeljem, što je odužilo početak izgradnje.

Ustanovljeno je da je na metar i pol muljevito i pjeskovito tlo, pa su se morala provoditi geološka istraživanja, a i potom izraditi elaborat temeljenja, čime se za siguran početak izgradnje trebalo izdvojiti još 700 tisuća kuna. Međutim, nakon što su se riješili temelji, izvođači su krenuli s ostatkom radova te su rokovi dostignuti i radovi su izvršeni u predviđenim terminima. - Uspješno odrađenim tehničkim pregledom, novi dom DVD-a Jazvine službeno postaje još jedna radobojska uspješnica – kažu u Općini Radoboj. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook